Söğütözü’nde oluk oluk su

Güncelleme Tarihi:

Söğütözü’nde oluk oluk su
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 01:30

Ankara Hürriyet’in daha önce ‘Şıp şıp Söğütözü’ ve ‘Ray sancısı dinmiyor’ haberleriyle gündeme taşıdığı Çayyolu metrosunun Söğütözü istasyonundaki su akıntısı giderek büyüyor.

Haberin Devamı

Söğütözü Metro İstasyonu’nun tavan ve duvarlarında çürümeye yol açan ve engelli asansörünü devre dışı bırakan su akıntısı artık oluklar yardımıyla raylar arasına akıtılıyor. İstasyon çalışanları, alarm veren akıntının, Eskişehir Yolu’nda istasyonun hemen yanındaki ‘Demir Kafes’ olarak adlandırılan alandan geldiğini öne sürdü. Ankara Hürriyet vatandaşların sıkça şikayette bulunduğu Çayyolu Metrosu’nun Söğütözü istasyonunu fotoğrafladı. İstasyonun tavanından damlayan su nedeniyle bazı bölgelerin güvenlik şeritleriyle kapatılması dikkat çekti. Duvarlara yerleştirilen olukların, kesintisiz şekilde akan suyu, raylar arasına akıtmak için kullanıldığı gözden kaçmadı. Sesi net bir şekilde duyulan akıntının istasyonun birçok noktasında yaşandığı, duvarlarda izlere ve çürümelere neden olduğu görüldü. Tavandan akan suyun engelli asansörünü de devre dışı bıraktığı istasyonun içler acısı hali Ankaralıların tepkisini çekti.

Haberin Devamı



TABANDA BİRİKEN İSTASYONA AKIYOR

Yolculardan Recep Baştuğ, Söğütözü istasyonunun yıllar önce terk edilmiş bir görünüme büründüğünü belirterek, “Her yerden su akıyor. Bazı yerlerde lambalar da yanmıyor. Söğütözü istasyonu bu haliyle bilim-kurgu filmlerindeki atmosferi aratmıyor” eleştirisinde bulundu. Metro çalışanlarından bazıları ise, akıntının istasyonun hemen yanındaki ‘Demir Kafes’ olarak bilinen yerden geldiğini savunarak, “Orası şu anda kazıldı ve inşaat halinde. Yağışlı havaların ardından tabanda biriken su buraya sızıyor” dedi.

Haberin Devamı

KAFESİN TABANINDA SU VAR

Eskişehir Yolu üzerinde 2005 yılında Söğütözü Kongre Merkezi olarak yapımına başlanan ve yıllarca bitirilemediği için “demir kafes” olarak anılan bölgede bir inşaat firmasının çalışmaları devam ediyor. İstasyon çalışanlarının sızıntının sebebi olduğun savundukları inşaat alanında biriken su da dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!