Şoförlük yapamadım birlikte içki içelim

Güncelleme Tarihi:

Şoförlük yapamadım birlikte içki içelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 00:00

ŞANGHAY Belediye Başkanı Han Zheng, Ankara’da bulunduğu sırada Başkan Melih Gökçek’in kendisi ve beraberindeki heyeti aracıyla gezdirmesinden çok etkilendiğini belirterek, “Siz çok güzel araba kullanıyordunuz hayran kaldım. Yalnız ben o kadar iyi bir sürücü olamadığım için Şanghay’da sizi arabamla gezdiremiyorum. Şimdi birlikte yemek yiyelim, içki içelim, sohbet edelim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gökçek ve beraberindeki Ankara milletvekilleri, belediye bürokratları, Belediye Meclis üyeleri, kültür grupları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 115 kişi, dünyanın en hızlı gelişen kentlerinden, Çin’in ikinci büyük kenti Şanghay’daki ikinci günlerinde, dünyanın en uzun gökdelenlerinden Orient Pearl TV Kulesi’nde, “Dört Mevsim Ankara Fotoğrafları” sergisinin açılışına katıldı.
Akdeniz’in Ankarası
Gökçek burada yaptığı konuşmada, Ankara’nın Türkiye’nin en yaşanabilir kenti ünvanını aldığını hatırlattı ve şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi’nin kentlere verdiği en büyük ödül olan “Avrupa Ödülü”nü alan Ankara, bu yıl da, Akdeniz’e kıyısı olan 22 ülke parlamentosunun oluşturduğu Akdeniz Parlamentosu’ndan, “Akdeniz’de Mükemmellik” ödülünü almıştır.”
Arabamla gezdiremedim
Serginin ardından Gökçek ve beraberindekiler Şanghay Belediye Başkanı Han Zheng’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Gökçek, ziyarette, Şanghay’ı son derece modern ve gelişmiş bulduğunu ifade ederek, “En son beş yıl önce görmüştüm. Bu süre içinde mükemmel bir gelişme elde edilmiş, sizi kutluyorum” dedi. Özellikle Huangpu nehrinde gece manzarasının muhteşem olduğuna işaret eden Gökçek, Belediye Başkanı Han’ı tebrik etti.
Şanghay Belediye Başkanı Han, Ankara’da bulunduğu sırada Başkan Gökçek’in kendisi ve beraberindeki heyeti aracıyla gezdirmesinden çok etkilendiğini belirterek, “Siz çok güzel araba kullanıyordunuz hayran kaldım. Yalnız ben o kadar iyi bir sürücü olamadığım için Şanghay’da sizi arabamla gezdiremiyorum. Şimdi birlikte yemek yiyelim, içki içelim, sohbet edelim” dedi.

AMPÜL ESPRİSİ

Haberin Devamı

ŞANGHAY’da, 11-14 Kasım tarihleri arasındaki “Ankara Kültür Günleri”ne katılan heyet, Uzakdoğu ziyaretlerinin ilk gününde, Huangpu nehrinde bot turu yaptı.
Teknede “ejderha gözü” adlı Çin’e özgü bir meyveyi tadan Gökçek ve AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, tur sırasında bir gökdelenin üzerinde beliren ampul resmini fotoğraf makinesi ile görüntülemeye çalıştı. Kapusuz ile Gökçek, “Bizim partinin ampulünü getirip asmışlar, AK Parti’nin şerefine ampul yakıyorlar” diye espri yaptılar.
Gökdelenlerin arasında, akşam karanlığında ışıl ışıl parlayan süslü uçurtmalar ile de ilgilenen Gökçek, yetkililerden uçurtmaları üreten fabrikanın adını öğrenmelerini istedi.

Haberin Devamı

FARE SÜTÜNDEN PEYNİR SORUSU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve bazı belediye bürokratları da ziyarete katıldı. Gökçek, Başkan Han’a fotoğraf albümü, Türk lokumu, gümüş işlemeli tabak hediye etti. Han ise Gökçek’e Expo pul koleksiyonu albümü, barak işlemeli vazo sundu.
Bu arada, bir gazetecinin, “Çin’e özgü yemeklerden yiyor musunuz?” sorusu üzerine Gökçek, “Timsah sırtı, köpek balığı yüzgeci çorbası yedim” dedi.
Gazetecilere Çin’in yemek kültürü konusunda şakalar yapan Gökçek, “Siz kaldığınız otelde sabah kahvaltısında fare sütünden yapılmış peynir yediniz mi?” diye sorarak gazetecilere espriyle karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!