Skandala soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Skandala soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 00:00

Polatlı’daki panoramik müzeyle ilgili Ankara Hürriyet’in haberlerini ihbar kabul eden savcılık, ihaleyle ilgili soruşturma başlattı.

POLATLI’da, Eskişehir yolu üzerinde Kartal Tepe Mevkii’ne yapılan Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi ihalesiyle ilgili Ankara Hürriyet’in haberlerini ihbar kabul eden Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Sakarya Savaşı’nın panoramik resmi ve resmin yapılacağı tuval bezinin ihalesinde yapıldığı iddia edilen yolsuzlukla ilgili Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya dair Ankara Başsavcılığı’na bilgi verdi ve ihaleyi yapan TCDD Vakfı yetkililerinin de ifadesini alacak.

İddialar inceleniyor

Projeyle ilgili başlatılan inceleme kapsamında tabloları inceleyen yetkililer, dev panorama için önerilen ve 125 bin TL ödenen siyah beyaz çizimlerin yeni bir çizim olmayıp Anıtkabir Müzesi’ndeki panorama ile diğer savaş bölümlerinden yan yana kurgulanmış olduğunu iddia etmişlerdi. Aynı panoramanın kesin renkli eskizleri için TCDD Vakfı’na 350 bin TL karşılığında beş adet yağlı boya tablosu veren Vural Yurdakul’un sunduğu bu tabloların da dijital baskı üzerine boyama resimler olduğu öne sürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!