Sizlerle Mozart bugün sahnede

Güncelleme Tarihi:

Sizlerle Mozart bugün sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Bir yaylı çalgılar dörtlüsünün konser öncesi kuliste yaşadıklarını, sevinçlerini, kederlerini , heyecanlarını ve tartışmalarını sahneye aktaran yapıt bugün izleyici ile buluşacak. Dörtlü, müzikle tiyatroyu sahnede buluşturuyor.

Haberin Devamı

İZLEYİCİNİN parlak sahne ışıkları altında görmeye alışkın olduğu müzisyenlerin seyirci karşısına çıkmadan önce yaşadıkları, tiyatro ve müziği buluşturan bir eserle sahneye getirilecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçılarının sahne alacağı “Sizlerle Mozart” adlı eser, bugün izleyici karşısına çıkacak.  Eric Westphal’ın kaleme aldığı ve orijinali Fransa’da Paris ve Avignon sahnelerinde pek çok kez seyirciyle buluşan “Sizlerle Mozart” adlı eseri Olcay Poyraz Türkçe’ye çevirerek sahneye koydu. Çağdaş Sanatlar Merkezinde sahnelenecek
Yönetmen yardımcılığını Tansu Aytar’ın üstlendiği yapıtta, Aytar “uşak” rolünde de yer alıyor. Eserde, yaylı çalgılar dörtlüsü, CSO sanatçıları kemanda Nihat Ağdaç ile Tangör Ertaş, viyolada Murat Cangal ve viyolonselde Tufan Tahir Tolga’dan oluşuyor.  İlgi çekici bir kurgulamayla sahneye gelen eser, oda müziği ile tiyatroyu sahnede buluşturuyor. Müziği çok iyi bilen bir yazar olan Eric Westphal’ın kaleme aldığı metin, bir yaylı çalgılar dörtlüsünün konser öncesi kuliste yaşadıklarını, sevinçlerini, kederlerini, heyecanlarını ve tartışmalarını, provalarını, konser öncesi provalarda neler konuşulduğunu, iç dünyalarını, kısacası “müziğin mutfağını” sahneye taşıyor.  Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde sahnelenecek eser, saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak. Yapıt, ücretsiz olarak sahne alacak.

Haberin Devamı

İşin mutfağını en iyi biçimde özetliyor

 “Sizlerle Mozart” adlı eserde rol alan yaylı çalgılar dörtlüsünden CSO viyolonsel sanatçısı Tufan Tahir Tolga,  eserin daha önce Uluslararası Ankara Müzik Festivali ile Eskişehir’de Anadolu Üniversitesinin düzenlediği etkinlikte seyirciyle buluştuğunu söyledi.  Müzikli oyunda bir provanın anlatıldığını ve yapıtan bir yaylı çalgılar dörtlüsünün çevresinde şekillendiğini anlatan Tolga, “Aslında sahne gerisinde yaşananları seyircimiz çok bilmez. Bir perde arkası vardır müziğin... İşte, bu eserde de bilinmeyen bir dünya seyirci karşısına çıkmış oluyor” dedi. Eserde rol alan CSO viyola sanatçısı Murat Cangal da Eric Westphal’ın müziği çok iyi bilen bir yazar olduğunu ve yapıtta müzik terimlerine ilişkin bilgiler de verdiğini ifade etti. CSO’nun genç keman sanatçılarından Nihat Ağdaç ise kendilerinin de bu eserde rol alırken kendilerinden çok şeyler bulduklarını ve bu nedenle de yapıtta keyifle rol aldıklarını dile getirerek, “İşin mutfağını en iyi biçimde özetleyen bir eser. Seyircinin de ilgisini çekeceğini düşünüyor ve herkesi eserimizi izlemeye bekliyoruz” diyerek Başkentli müzikseverleri etkinliğe davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!