Sızıntı olsa bütün Ankara havaya uçar

Güncelleme Tarihi:

Sızıntı olsa bütün Ankara havaya uçar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:00

Başkentgaz’da çalışan güvenlik görevlileri, işlerine son verilmesi nedeniyle eylem yaptı. Eylem sırasında, Ankara’daki 20 doğalgaz basınç düşürme istasyonunda güvenlik görevlisi bulunmadığına dikkat çeken işçiler, “İstasyonlarda hiç kimse yok. Güvenliği sağlanamadığı için de her türlü sabotaja açık. Gaz sızıntısı olsa, bütün Ankara havaya uçar” dedi.

Haberin Devamı

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’de (Başkentgaz) görevli 150’si güvenlik, 60’ı temizlik işçisi 210 kişi, 45 gündür maaş alamadıkları ve işten çıkartıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Başkentgaz’ın Maltepe’deki Genel Müdürlük binası önünde toplanan grup, Ankara’nın büyük bir tehlike altında olduğunu savundu ve ekledi: “Ankara’daki 20 adet doğalgaz reglaj (basınç düşürme) istasyonunda güvenlik yok.”
Güvenlik görevlilerinden Ali Şahin, istasyonlardaki borularda yaklaşık 20 bar’lık bir basınç bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

SABOTAJA AÇIK

“Her istasyonda 24 saat boyunca 6 güvenlik görevlisi nöbet tutuyordu. Şu anda reglaj istasyonlarında hiç kimse yok. Tüm Ankara’ya doğalgaz bu istasyonlardan sağlanıyor. Biz bu istasyonların güvenliğini sağlıyorduk. İşten çıkartıldığımız için şimdi oraların kapısı kilitli. Güvenliği sağlanamadığı için de her türlü sabotaja açık. Gaz sızıntısı olsa, bütün Ankara havaya uçar. Hiç kimse yok ve istasyonlar başı boş halde bekliyor. Bizim çıkışımızı vermedikleri için oraların sorumluluları hâlâ bizler görünüyoruz. Bir şehir için bu kadar kritik noktalar savunmasız bırakılmamalı. Bizi düşünmeyen Başkentgaz halkını da hiç düşünmediğini kanıtladı.”

Haberin Devamı

BURASI KEÇİÖREN

Fatih Köprüsü’nün hemen yanındaki doğalgaz reglaj (basınç düşürme) istasyonunda da güvenlik önlemi bulunmuyor. Keçiören-Tandoğan metro çalışmalarının karşısındaki istasyonda güvenlik noktası olmasına rağmen kimse görev yapmıyor.

BURASI SÖĞÜTÖZÜ

Armada AVM’nin yan tarafında bulunan doğalgaz reglaj istasyonunda da güvenlik görevlisi bulunmuyor. İstasyondaki 187 Doğalgaz Acil ekipleri de burada görev yapmadıklarını belirterek, “Bize ihbar gelince kapıyı kapatıp gidiyoruz. İşimiz güvenliği sağlamak değil” dedi.

İŞ ÇIKIŞLARI VE MAAŞLARI ÖDENECEK

Haksız olarak işten çıkarıldığını vurgulayan 210 işçi, Başkentgaz yetkilileriyle görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından işlerine son verilen güvenlik görevlileri ve temizlik işçilerine 17 Temmuz tarihinde iş çıkışları ve yatırılmayan bir aylık maaşlarının ödeneceğini belirten bir kağıt verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!