Size final yakışır

Güncelleme Tarihi:

Size final yakışır
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 14:12

İtalya’da yenildiği rakibi Lube’yi ağırlayacak olan Başkent ekibine, 3-2 dışındaki galibiyetler yetecek. Antrenör Lorenzo Bernardi, Türkiye’ye gurur yaşatmak istediklerini söyledi. Halkbank, 4’lü finale adım atabilmek için rövanş maçına çıkıyor.

Haberin Devamı

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden tek erkek takımı konumundaki Halkbank, 6’lı play-off turu rövanş maçında bugün İtalya Ligi lideri Cucine Lube Civitanova ile karşılaşacak. Halkbank, 3-2 yenildiği maçın rövanşını, 3-0 ya da 3-1 kazanırsa, adını 4’lü finale yazdıracak. Daha önce CEV Kupası’nı kazanan Başkente ekibi, Avrupa’nın bir numaralı organizasyonunda final oynamış ve ikinci olmuştu. Başkent Voleybol Salonu’ndaki karşılaşma saat 17:30’da başlayacak. Halkbank’ın maçı 3-2 kazanması halinde altın set oynanacak. 

4’LÜ FİNALİ HAK ETTİK

Halkbank Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi, kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkacaklarını söyledi. İlk maçı unuttuklarını ve her şeye yeniden başlayacaklarını belirten Bernardi, şunları söyledi:
“4’lü finalde mücadele edebilmek, bu seviye takımların hayalidir. Bu hayali gerçeğe çevirmek için sadece bir maçımız kaldı. Dünya voleybolunun en önemli sahnelerinden biri 4’lü final dönemidir. Biz orada olmayı çok istiyoruz ve bunu hak ettik. İlk 4 takım arasında şampiyonluk yarışı verebilmek adına, Lube maçında mantığımızı, kaslarımızı, duygularımızı kullanacağız. Taraftarımızın da desteğiyle final four vizesi almanın haklı gururunu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

AVANTAJIMIZI KULLANMALIYIZ

Takım kaptanlarından Michal Kubiak, kritik bir eşikte olduklarını söyledi ve kendi sahalarında oynama avantajını kullanmak istediklerini dile getirdi. Özellikle son dönemde iyi voleybol oynadıklarını belirten Kubiak, “Bu eşiği aştığımızda başka bir seviyeye geçeceğiz. Bunun önemini biliyoruz. Takımımızda tam bir birliktelik var. Turu geçmemiz için bir galibiyet almamız gerekiyordu. İtalya’da elimizden kaçırdığımız rakibimizi burada set vermeden yenerek camiamıza bir armağan vermek için elimizden geleni yapacağız. Bu önemli mücadelede taraftarımızı mutlaka yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

BAŞARIYA AÇ BİR TAKIMIZ

Halkbank’ın Fransız yıldızı Kevin Le Roux ise başarıya aç kaliteli bir takım olduklarını ve hedeflerinin Cucine Lube’yi geçmek değil, şampiyonluk olması gerektiğini söyledi. Türkiye Ligi ile birlikte Şampiyonlar Liginde kupa kaldırmanın Halkbank’a çok yakışacağını açıklayan Le Roux, “Fakat biliyoruz ki sporda, üstelik de bu seviyede hiç bir şey kolay değil. Lube maçında da işimiz zor olacak. Biz Modena maçındaki seyirciyi istiyoruz. Onlar yanımızda olurlarsa, dörtlü finalin aktörlerinden biri olmayı başarırız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!