Sivas ve Konyalılar iftarda buluştular

Güncelleme Tarihi:

Sivas ve Konyalılar iftarda buluştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 00:00

Başkent Ankara’da yaşayan ancak kökenleri farklı kentlerde olan vatandaşların kurdukları dernekler, düzenledikleri iftar yemeklerinde çok sayıda hemşehriyi bir araya getiriyorlar. Konyalılar ve Sivaslılar da, iki ayrı iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Merkezi Ankara’da bulunan Konya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfın’ın (KONEV) düzenlediği iftar yemeği Başkent’teki Konyalıları bir araya getirdi. Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünün Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, AKP Konya milletvekilleri Özkan Öksüz, Muharrem Candan ve Kerim Özkul, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, RTÜK üyesi Mehmet Dadak ile Ankara’da yaşayan çok sayıda Konyalı katıldı.

Yemekte konuşan KONEV Başkanı Ayhan Mesci, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde Başkent’te yaşayan Konyalıları bir araya getirmeye çalıştıklarını belirterek, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Mesci, bundan sonraki etkinliklere, Konya’daki çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile geniş kapsamlı bir katılım sağlamayı planladıklarını anlatarak, dernek ve oda yöneticilerine çağrıda bulundu.

Yemekte yurt müjdesi

Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDEF) tarafından başkentteki Sivaslıları bir araya getirmek amacıyla iftar yemeği verildi.

Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeğine BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve AKP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edibe Sözen’in de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri katıldı.

Yemeğin ardından düzenlenen etkinlikte, ASİDEF Başkanı Doğan Ürgüp tarafından başta derneğin organizesiyle yapılan Sivas Kız Yurdu ve Kültür Merkezi projesi olmak üzere derneğin projeleri hakkında bilgi verildi. Etkinlikte konuşan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, yurt inşaatının iyi götürüldüğünü belirterek, bu inşaatın başarıyla tamamlanacağına inandığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen de Sivas’ın Cumhuriyet’in kurucu kenti ve Türkiye’ye hizmetleri, yetiştirdiği insan kalitesiyle çok önemli olduğunu söyledi.

İftar yemeği, TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Kubilay Dökmetaş’ın halk müziği konseri ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!