Şirindere temizliği

Güncelleme Tarihi:

Şirindere temizliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 23:49

Şirindere’de gecekondu, çadır ve barakaları temizleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen yıldan bu yana bölgeden toplam 4 bin 400 kamyon hafriyat çıkarıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent genelinde kent sağlığını tehdit eden ve kent estetiğini bozan metruk yapıları bertaraf etmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıl Hürriyet Ankara’nın konuyu gündeme getirmesinden itibaren Çiğdem Mahallesi Şirindere’de gecekondu, çadır ve barakaları temizleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgeden toplam 4 bin 400 kamyon hafriyat çıkardı. ABB’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TAMAMINI TEMİZLEYECEĞİZ

Şirindere’de gecekondu, çadır ve barakalar kaldırıldı, bölge sakinleri rahat bir nefes aldı. Çevre felaketine dönüşen çöp ve atıkların biriktiği, kent sağlığını ve kent estetiğini bozan noktaları bertaraf etmeyle ilgili faaliyet yürütüyoruz. İskitler ve Varlık Mahallelerini de temizledik. Çankaya bölgesinde 11 noktada, Dikmen Akpınar, Karapınar, Çaldağı, Mürsel Uluç gibi noktalarda büyük çöp yığınları vardı. Bunlarla ilgili yoğun bir çaba sarf ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Son olarak Şirindere’de 4 bin 400, şehrin tamamında ise 8 bin 600 kamyon hafriyat çıkarıldı. Şehrimizin tamamını temizleyeceğiz. Bundan sonra Çankaya bölgesinde Dikmen çevresindeki Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki çöp atıklarını ve metruk yerlerin atıklarını temizlemeye devam edeceğiz.”

Şirindere temizliği


KUZENLERE AKÜLÜ ARAÇ

Haberin Devamı

Ankara’da, kızını akülü araçla gezdirirken onu izleyen iki kağıt toplayıcı çocuğu fark edip, onları da gezdiren babanın görüntüsü sosyal medyaya yansıdı. ABB ise kağıt toplayıcı Iraklı kuzenler Miyad Kassap (8) ve Ümeyme Kassap’ı (9) bularak akülü araç hediye etti. Çocuklara kırtasiye malzemesi de hediye edildi. 3 yıldır Türkiye’de yaşayan kuzenlerin, dedeleri İsmail Kassap’ın yanında kaldığı öğrenildi. Kendi araçlarıyla sokakta gezen Miyad ile Ümeyme Kassap, büyük mutluluk yaşadı. Fatih POYRAZ-Burak TEKİN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!