Sınır hattında ateş yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Sınır hattında ateş yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 15:53

Kocaelispor, Menemenspor, Altınordu ve Denizlispor’un galibiyetleri, ligin alt kısmında taşları yerinden oynattı. Kırmızı-siyahlılar, hafta sonunda, bir basamak altında bulunan Kocaelispor’u konuk edecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 28. hafta geride kalırken, zirve yarışı ve play-off’a kalma mücadelesi farklı bir boyut kazandı. Tehlike hattında ise lige tutunma savaşı, bölgedeki ateşin daha da yükselmesi ile büyük bir heyecana dönüştü.
Ligde 28. haftayı maç oynamadan geçen Gençlerbirliği için diğer karşılaşmalardan çıkan sonuçlar açıkçası iç açıcı olmadı.
33 puanla küme düşme hattının biraz üstünde 13. basamakta bulunan Gençlerbirliği’nin puan sıralamasında altında yer alan rakipleri (Bursaspor hariç) oynadıkları maçları kazandı. Kocaelispor, Nasadoge Menemenspor, Altınordu ve Altaş Denizlispor’un galibiyetleri, ligin alt kısmında taşları yerinden oynattı.

7 MAÇLIK SERİ DIŞARIDA SONA ERDİ

Ligin son bölümündeki çıkışı ile dikkatleri çeken Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Kocaelispor’a son anlarda yediği golle kaybederken, hem 7 maçlık yenilmezlik serisini bitirdi hem de 34 puanda kalıp alt sıraların tehdidinden kendini kurtamadı. Kocaelispor ise aldığı bu galibiyet ile puanını 32 yapıp, gelecek adına umut aşıladı.
Nasadoge Menemenspor’un deplasmanda Yılport Samsunspor’u 4-2 yenmesi, hem Gençlerbirliği hem de Keçiörengücü’nün hesaplarını alt üst etti. İzmir temsilcisi de bu galibiyetin ardından 32 puana ulaştı. Küme düşme potasının içinde bulunan bir diğer İzmir ekibi Altınordu da kendi evinde zirve yarışının iddialı ekiplerinden BB Erzurumspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Kırmızı-lacivertliler de bu sonucun ardından puanını 28 yaptı.

ALTIPARMAK’IN EKİBİNE RAKİP OLACAK

Yaşadığı sorunlar nedeni ile lige tutunma ihtimali zayıf olarak değerlendirilen ancak Teknik Direktörlüğe Mesut Bakkal’ın getirilmesinin ardından önemli bir sıçrayış gerçekleştiren Altaş Denizlispor, Balıkesirspor’u deplasmanda 10 mağlup ederek, direncini ve inancını ortaya koydu. Yeşil-siyahlılar elde ettikleri bu kritik galibiyetin ardından 30 puana yükseldi.
Düşme hattının içinde yer alan ekiplerden Bursaspor, deplasmanda oynadığı karşılaşmada rakibi Beypiliç Boluspor 9 kişi kalmasına rağmen müsabakadan 1-1’lik eşitlikle ayrılıp, kritik dönemde önemli 2 puan kaybı yaşadı. Ligin son sırasında yer alan ve artık sezonun tamamlanmasını bekleyen Balıkesirspor ise sahasında Altaş Denizlispor’a 1-0 mağlup oldu.
Gençlerbirliği, ligin 29. haftasında, bir basamak gerisinden gelen Kocaelispor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak. Yeşil-siyahlı ekibi, geçen sezon Gençlerbirliği’nde kısa süre görev yapan Mehmet Altıparmak çalıştırıyor. Sezonun ilk yarısında Kocaeli’de oynanan maçı Gençlerbirliği, uzatm anlarında Dmytro’nun attığı golle 2-1 kazanmıştı.

ANKARAGÜCÜ PUAN FARKINI ÇOK AÇTI

Geride kalan futbol mevsiminde düştüğü Süper Lig’e, bir yıl aranın ardından yeniden yükselme hedefiyle sezona başlayan MKE Ankaragücü, 28 hafta geçildiğinde topladığı 58 puanla zirvede ve büyük amacına ulaşmak için artık gün sayıyor. Son iki maçta, yarıştaki iddialı rakihleri; BB Erzurumspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 1-0’lık sonuçlarla mağlup eden sarı-lacivertliler, ikinci sıradaki Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 3 puan önünde lider durumda. Sezon tamamlandığında ilk 2 takım doğrudan Süper Lig’e yükseleceğinden, bu iki takıma en yakın olan ekipler, Royal Hastanesi Bandırmaspor ile İstanbulspor 46, BB Erzurumspor ise 44 puana sahip.

Haberin Devamı

3 TAKIMIN KALAN MAÇLARI:

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü (58 puan)

Manisa FK (d)
Eyüpspor
Ümraniyespor (d)
Adanaspor
Altınordu
Balıkesirspor
Samsunspor
(bay)
Boluspor
Keçiörengücü (d)

Keçiörengücü (34 puan)

İstanbulspor (d)
Bursaspor
Gençlerbirliği (d)
Denizlispor
Ümraniyespor (d)
Menemenspor
Bandırmaspor (d)
Manisa FK
BB Erzurumspor (d)
Ankaragücü

Gençlerbirliği (33 puan)

Kocaelispor
İstanbulspor (d)
Keçiörengücü
Tuzlaspor (d)
Bursaspor (d)
Bandırmaspor
Denizlispor (d)
BB Erzurumspor
Menemenspor (d)
Ümraniyespor

ANKARAGÜCÜ DİSİPLİNE GİTTİ

MKE Ankaragücü, Bandırmaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.
Ankaragücü, usulsüz seyirci alınması, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve saha olayları nedeniyle disiplin kuruluna sevki yapıldı.
Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği;
MKE Ankaragücü’nü, Bandırmaspor müsabakasındaki “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle de Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verdi.

Sınır hattında ateş yükseldi

FORMALARA KADIN ELİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımının antrenmanlarda giyeceği formalar için yaptığı “Formaları Birlikte Tasarlıyoruz” çağrısına taraftar yoğun ilgi gösterirken, yanıt olarak gelen 6 forma tasarımı sporcuların beğenisine sunuldu. Tüm sporcuların katıldığı oylamada, Görkem Eke’nin tasarıım en çok beğeniyi toplarken, Eke’nin dizaynı takımın giyeceği antrenman forması olarak belirlendi.
Yarışmada ikinci ise eşit oyları alan Betül Bilgin ve Neşe Demir’in tasarımları oldu. Kulüp, yaptığı açıklamada, tasarımları ve fikirleriyle takıma destek olan taraftarlara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!