Singapur’a Başkent ışığı

Güncelleme Tarihi:

Singapur’a Başkent ışığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Formula 1’in tek gece yarışı olan Singapur Grand Prix’sinin yarın koşulacak 14. turunu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Başkentli firma Genpower aydınlatacak.

Haberin Devamı

Formula 1 dünyasının en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen ve tek gece yarışı olan Singapur Grand Prix’sinin yarın koşulacak yarışının aydınlatmasını yüzde yüz Türk firması olan Genpower yapacak. Genpower, Marina Bay bölgesinin caddelerinde gerçekleşecek olan gece yarışının tüm hazırlıklarını tamamladı. Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen jenaratörlerin ikinci kez çıkacağı Formula 1 yolculuğuyle ilgili ise Genpower Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

Sabotaja karşı güvenlik önlemi

“Yaklaşık 15 futbol sahasına eş değer bir enerji gerektiren işi yeniden almanın haklı gururunu yaşayoruz. Herhangi bir aksilik yaşanmaması için ekibimiz bütün imkanlarını seferber etti. Her jeneratörün başına bir güvenlik görevlisi dikerek, sabotaj ihtimalini en aza indirdik. Şimdi bizler de heyecanla yarışın start almasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

28 adet jeneratör

Türk firması, Singapur Grand Prix’ine 28 adet 550 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 15 MW santral ile kesintisiz aydınlatma desteği sağlayacak. Genpower firmasının jeneratörlerinin sağladığı elektrikle yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki pistte bulunan bin 500’den fazla özel projektörü aydınlanacak.

Ankara OSB’den 101 ülkeye ihraç

2000 yılından bu yana jeneratör üretimi yapan Türk firması Genpower, yaptığı yatırımlarla 12 yıl gibi kısa bir sürede dünya çapında başarı elde etti. Bugün üretiminin yüzde 75’ini, başta Doğu Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Asya-Pasifik ülkeleri olmak üzere toplam 101 ülkeye ihraç ediyor.
Türkiye’de pazar lideri olan Genpower, dünyada ise 7. sırada yer alarak adından söz ettiriyor. Türk şirketi, dünya sıralamasında ilk üçe girme hedefini ve gittikçe büyüyen üretim ihtiyacını karşılamak için 2011 yılında 230 bin metrekarelik alana sahip, dünyanın tek çatı altındaki en büyük jeneratör fabrikasını Ankara’ya kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!