Sinemaya 1.5 milyon YTL süper bir destek

Güncelleme Tarihi:

Sinemaya 1.5 milyon YTL süper bir destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Sinema Destekleme Kurulu, 24 belgesel, 29 senaryo, 16 amatör yapım ile 1 belgesel yapım geliştirme ve 1 animasyon filme destek sağlama kararı aldı.

Telİf Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, çıklamada, sinemaya destek için oluşturulan Sinema Destek Kurulu’nun yılda iki kez toplanarak projelere verilecek destek miktarlarını belirlediğini hatırlattı.

Kurulun, 25-26 Ağustos tarihlerinde de belgesel ve senaryo projelerine verilecek "ikinci dönem desteği" değerlendirmek için İstanbul’da bir araya geldiğini belirten Ertaş, 46 belgesel film yapım projesi arasından 24’üne, 137 senaryo projesinden 29’una, 93 amatör yapım projesinden de 16’sına doğrudan ve geri ödemesiz destek verileceğini söyledi.

Ertaş, Türk sinemasının gelişmesi ve daha üst seviyelere çıkması için tüm imkanları seferber ettiklerini, desteklerin gelecek yıllarda artarak devam edeceğini kaydetti.

BEŞİKTAŞ’TA BİR TAYYARE FABRİKASI"NA 60 BİN YTL

Sinema Destekleme Kurulu’nun kararına göre, toplam 71 projeye KDV dahil 1 milyon 500 bin YTL destek verilecek. Belgeseller arasında, 60 bin YTL ile doğrudan ve geri ödemesiz en fazla desteği Sinema Televizyon Film’in yapımcılığını, Savaş Güvezne’nin yönetmenliğini üstlendiği "Beşiktaş’ta Bir Tayyare Fabrikası" adlı proje aldı.

Amatörler de payını aldı

Destekleme Kurulu’nda, "Benim Oyuncaklarım Nerede? (İsmail Öztürk)" ve "Bir Milletin Kaderini Değiştiren Adam: Ebubekir Efendi (Müslim Şahin)" adlı filmler, doğrudan ve geri ödemesiz en fazla destek alan amatör yapım projeleri oldu. İki projeye de 30’ar bin YTL verilecek. Bunu, 25’şer bin YTL destek ile "İzzet Günay-Alnımdaki Bıçak Yarası (Erdoğan Tokatlı)", "Nargin Adası (Haluk Ölçekçi)" ve "Yönetmen Natuk Baytan (Yunus Yılmaz)" adlı projeler, 20’şer bin YTL ile "Veresiye Defteri (Nuri Erol Onur)" adlı yapımlar.

Gulyabanİ’ye destek

15’er bin YTL ile "Gullyabani (Hamit Annak)", "Kıbrıs Sinemaları Tarihi (Zuhal Çetin)" adlı amatör filmler takip etti. Ayrıca, "2D 3D 1D (Murat Kirişçi)", "Gıyaben (Nurşen Bakır)" ile "Babaannnem (Erdem Tüfekçi)" adlı projelere 10’ar bin YTL, "Simetrik Çatışmalar (Kenan Kavut)" adlı yapıma 7 bin YTL, "Salıncak (Zuhal Albayrak Butler)" adlı eserlere 6’şar bin YTL sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!