Sinemada bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Sinemada bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 15:42

Bu hafta 3’ü yerli olmak üzere 7 film vizyona giriyor. Süper kahraman hikâyesi sevenleri salonlara çekecek olan ‘Flash’, öne çıkan yapımlar arasında.

Haberin Devamı

Kalp yetmezliği teşhisi konan oğlu Can’ın moralini yüksek tutmak için çizgi romanlara başvuran bir babanın hikâyesini anlatan ‘Benim Babam Bir Kahraman’ ise yerli yapımlar arasında öne çıkıyor. ‘Astreoid City’ ve ‘Joyland’ de özgün senaryoları ile dikkat çeken yapımlardan.

FLASH / THE FLASH

Sinemada bu hafta

Haftanın öne çıkan filmlerinden ‘The Flash’, laboratuvarda çalıştığı sırada yıldırım düşmesi sonucu süper güçler kazanan bilim insanı Barry Allen’in hikâyesini konu ediniyor. Artık Central City’de suçlulara karşı durabilecek süper bir kahraman vardır. Andy Muschietti’nin yönettiği filmde Ezra Miller, ‘Flash’ rolünde. Miller’a Sasha Calle, Michael Shannon gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 144’, Macera-Aksiyon-IMAX

 

BENİM BABAM BİR KAHRAMAN

Sinemada bu hafta

Haftanın öne çıkan yerli filmi ‘Benim Babam Bir Kahraman’, eşini kaybettikten sonra oğlu Can’la birlikte yaşayan Altan’ın hikâyesini anlatıyor. Belediyede çöpçü olarak çalışan Altan, oğluna kalp yetmezliği teşhisi konunca yıkılır. Tek çaresi uygun bir donör bulmak olan Can’ın moralini yüksek tutmak için babası Altan çizgi romanlara sığınır. Orçun Benli’nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Ufuk Bayraktar, Mahir İpek, Selim Erdoğan, İdris Nebi Taşkan, Aslıhan Kapanşahin gibi isimler yer alıyor.

2023, TÜRKİYE, 96’, Aile-Dram

 

ASTEROİT ŞEHİR / ASTEROİD CİTY

Sinemada bu hafta

Bir çöl kasabası olan ‘Astreoid City’de tüm ülkeden öğrenciler ve aileleri için bir program düzenlenir. Ancak programda bir uzaylının aniden çıkması gibi dünyayı değiştiren ve kaos yaratan beklenmedik olaylar yaşanır. Bunun üzerine ordu, şehri yasak bölge ilan eder ve tüm giriş çıkışları yasaklar. Wes Anderson’un yazıp yönettiği filmde Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks gibi isimler oyuncu kadrosunda.

Haberin Devamı

2023, ABD, 105’, Komedi-Romantik

 

JOYLAND

Sinemada bu hafta

Amerika-Pakistan ortak yapımı olan filmde, ailenin soyunu devam ettirecek olan evin küçük oğlu Haydar’ın bir kabarede çalışmaya başlaması ve kabarenin trans kadın şarkıcısına âşık olması sonucu yaşanan olaylar anlatılıyor. Saim Sadiq’in yönettiği, aynı zamanda senaryosunu yazdığı filmde Ali Junejo, Alina Khan, Sania Saeed gibi isimler rol alıyor.

2023, ABD-PAKİSTAN, 126’, Dram

 

ELEMENTAL: DOĞANIN GÜÇLERİ / ELEMENTAL

Sinemada bu hafta

Animasyon tutkunlarını mutlu edecek filmlerden olan ‘Elemental: Doğanın Güçleri’, Element Şehri’nde yaşayan ateş, su, toprak ve hava elementlerinin hikâyesini anlatıyor. Alev ve Deniz arasındaki sıkı dostluk, Amber’in yaşadıkları dünyaya dair görüşlerini değiştirir. Birbirine zıt iki elementte olan Alev ve Deniz, zorlu bir maceraya atılır. Peter Sohn’un yönettiği filmde Leah Lewis, Mamoudou Athie, Mason Wertheimer oyuncu kadrosunda.

Haberin Devamı

2023, ABD, 103’, Macera-Komedi-Animasyon

 

HÜDDAM 3: LAMİA

Sinemada bu hafta

Hüddam 3: Lamia’da, babası yıllar önce hizmetkârı Lamia ile yaptığı anlaşma sonucu ölen Asaf’ın, olayların gerçek yüzünü öğrenmek istemesi üzerine yaşadığı korkunç olaylar anlatılıyor. Utku Uçar’ın yönettiği filmde Hakan Erkuran, Ayhan Yılmaz, Cemal Naci Bakiler rol alıyor.

2023, TÜRKİYE, 96’, Korku

 

OBSESYON

Sinemada bu hafta

Haftanın bir diğer gerilim filmi olan ‘Obsesyon’, sevdiği kadının kalbini kazanmaya çalışan obsesif bir adamın hikâyesini konu ediyor. Eray Altay’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Ekin Mert Daymaz, Ege Kökenli, Sarp Can Köroğlu başrolde.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 92’, Gerilim

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Maya’ya İyi Bakın, Film, 19 Haziran

Let’s Get Divorced, Film, 22 Haziran

Mükemmel Fikir, Film, 23 Haziran

Penceremden: Aramızdaki Deniz, Film, 23 Haziran

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!