Sinema yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Sinema yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 01:26

26. Ankara Uluslararası Film Festivali, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreninin ardından film gösterimleriyle devam ediyor. Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda gerçekleşen gösterimler, seyircileri her gün farklı coğrafyaların sinema diyarlarına yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk defa Ankara seyircisiyle buluşacak olan filmler arasında; Radu Jude’a 65. Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülü kazandıran Aferim!, daha önce Altın Ayı’ya da aday olan yönetmen Burhan Qurbani’nin son filmi Genciz. Güçlüyüz., Micah Magee’nin 2015 Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’ne aday olmayı başaran çalışması Yük’ün yanı sıra Bir Alman Gençliği ve Rock the Trumpet gibi belgeseller de yer alıyor.

KADIN YÖNETMENLER ÖNE ÇIKIYOR

Festivalde gösterilen filmler arasında kadın yönetmenler de öne çıkıyor. dünya festivallerinden seçkisi kapsamında gösterimi gerçekleşecek Beden ve Yük filmlerinin yanı sıra Tanrılarla Konuşmalar ve Veda Partisi gibi ses getiren filmlerin yönetmenleri arasında da kadınlar bulunuyor. Kadın hakları mücadelesinde önemli bir yeri olan Margaret Mackworth’un yaşamını anlatan ve kullanılan farklı canlandırma teknikleriyle ayrıca dikkat çeken Kafesteki Kuş’la beraber, 26. AUFF programında yer alan birçok belgesel ve kısa film kadın yönetmenlerin imzasını taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!