Sinema günleri

Güncelleme Tarihi:

Sinema günleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 16:24

Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) ilkini 2019’da düzenlediği sektörel gelişmelerin ve sorunların konuşulduğu ‘FİYAB Sinema Sektör Günleri’nin 5’incisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yarın ve pazar günü Milli Kütüphane’de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Hem profesyonellere hem de sinemaya ilgi duyanlara açık olan sektör günlerinin odağında dijital dünya yer alıyor. Etkinlikte çizgi film yapımcılığı, Netflix, Gain ve BluTV yöneticilerinin katılımıyla prodüksiyon süreçleri ve yapımcılık, Bilkent Üniversitesi ve Acun Medya Akademi’den eğitmenlerle yapay zekâ konuları konuşulacak. Tamamı ücretsiz etkinliklerde gençler, sektörü tanıma ve yapımcılar ile birebir iletişim kurabilme şansı yakalayacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

Sinema günleri

Sinema günleri

Haberin Devamı

9 Aralık: 12.00 Belgesel Sinemanın Evrimi (Belgesel Film Yönetmeni Alper Tunga Özdemir) / 13.30 Netflix’te Prodüksiyon Süreçleri (Netflix Türkiye Yapımlar Direktörü Pelin Ekinci Kaya) / 14.30 Çizgiden Bir Dünya Çizgi Film Yapımcılığı (TRT Çocuk Kanalı Koordinatörü Bora Durmuşoğlu) / 16.00 Yapımcılara Tüyolar (Gain CFO Zeynep Asan, Gain Drama ve Yapımlar Direktörü Gizem Elgün)
10 Aralık: 12.00 Yapımcının Sektördeki Rolü (Yapımcı Ahmet Okur, Ahmet Edebali) / 13.30 Sinemada Yapay Zekâ Bizi İşsiz mi Bırakacak (Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Andreas Treske, Yapımcı, Senarist Orhan Koçak) / 14.45 Japon Mangasından Türk Dizisine Uyarlama Nasıl Yapılır? (Senarist Makbule Kosif, Sanat Yönetmeni Şeyda Candan Günay) / 16.00 İlham Verenler (Blu TV Orijinal Yapımlar Takım Lideri İpek Avcı)

BAKMADAN GEÇME!