Sincan OSB’DE ‘hak’ anlaşmazlığı

Güncelleme Tarihi:

Sincan OSB’DE ‘hak’ anlaşmazlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 14:56

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme kararı doğrultusunda Yeni Cimşit Mahallesi içerisinde bulunan 10 bin dönümlük araziyi satın almak isteyenler arazi sahiplerine bilirkişilerin incelemeleri sonrasında teklifte bulundu.

Haberin Devamı

Sincan OSB, arazi sahiplerinin iddialarına göre emsal arazilere ve güncel piyasaya göre çok düşük tekliflerde bulundu. Bilirkişilerin sunduğu tekliflere itiraz etmek için başvuran arazi sahipleri bir yıldır mahkeme ile uğraştıklarını ve teklif edilen paranın da her geçen gün eridiğini savunarak, “Sadece haklarımızı istiyoruz. Fazla para istemiyoruz” diyor.

‘EKSTRA PARA İSTEMİYORUZ’

Yeni Cimşit Mahallesi'nde arazi sahibi olan ve aynı zamanda 10 bin dönümlük arazinin belli bir kısmında yaşayan aileleri temsilen sözcü olarak seçilen Fatih Akkaya, yaşanan olaylar ile ilgili sadece haklarını talep ettiklerini ifadee ederek, şöyle konuştu: “Bilirkişi geçen yılın rayiç bedelleri üzerinden hesaplamalar yaptı. Buğdayın ton fiyatı 2 bin 250 liradan 7 bin liraya çıktı ama OSB hala bize arazi için 153 lira teklif ediliyor. Yapı birim maliyeti de bin 360 liradan 3 bin 200 liraya çıktı. Biz sadece arazimizin değerini istiyoruz. Hisselerimiz oranında bize buradan yer verilsin ya da genişleme alanı dışında kalan neresi varsa satın alınsın bize verilsin. Biz ekstra para istemiyoruz. Bize verdikleri ise sadece metrekare başına 153 lira. Böyle bir gasp, böyle bir hırsızlık olabilir mi? Tapularımız Sincan OSB'ye geçtiği anda 153 liralık arazi bir anda 2-3 bin liraya çıkacak.”

Haberin Devamı

Sincan OSB’DE ‘hak’ anlaşmazlığı

ADALET NEREREDE? YAZIK DEĞİL Mİ?

Hem emekliliğin tadını çıkarmak hem de yatırım amacıyla 2011 yılında emekli olup araziyi satın aldığını belirten Hayrettin Yavuz, yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, “Burayı hem toprakla uğraşmak hem de hoş vakit geçirmek ve emekliliğimin tadını çıkarmak için satın almıştım. Aldıktan belli bir süre sonra kamulaştırma olayı çıktı. Devletin kestiği parmak acımaz diye düşünerek tamam dedik. Ama akabinde bilirkişi geldi ve bize çok gülünç bir rakam teklif etti. Bu adalet nerede bize yazık değil mi?” dedi.

‘BİZİ DİNLEMEDİLER’

Haberin Devamı

Gelen bilirkişilere güvenmediğini ve OSB'nin hak yediğini iddia eden bir diğer arazi sahibi Hüsamettin Yavuz, “2010 yılında emekli olduğumda büyük hevesler ile almıştım burayı. Çocuklarımın rızkını buraya bağladım. Ben buraların OSB tarafından alınmasını istemiyorum. Benim Vali Bey'den ricam, sesimizi duysunlar. Ben Vali Vasip Şahin'in duyarlı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!