Sincan’da pazar yeri gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Sincan’da pazar yeri gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 00:00

Sincan’da pazar yerinin kaldırılması çalışmaları esnafı ayaklandırdı. Polisin önlem aldığı gerilimli anlar emniyet yetkililerinin çabasıyla sona erdi.

SİNCAN’da 40 yıllık pazar yerinin kaldırılması esnaf ve çelik kuvvet arasında gerginlik yarattı.

Sincan Belediyesi’nin pazar yerini kaldırmak isteyerek, iş makinaları ile pazar yerine gelmesi ortamda gerginlik yarattı. Belediyenin pazar yerinin yıkımını gerçekleştirmeden bir gün önce pazar esnafına beş kilometre uzaklıkta bir yer göstermesi, pazarcı esnafının gerginlik yaşamasına neden oldu.

Pazar yerinde toplanan yaklaşık 250 kişilik esnaf grubuna karşılık çevik kuvvet ekibi geldi. Çelik kuvvet ekibi ile esnaf gerginliği arttığı sırada gelen CHP milletvekili Levent Gök, emniyet müdürü ve esnaf ile görüşerek ortamı yatıştırmaya çalıştı. Pazarcı esnafının mağdur edilmemesini ve birkaç gün süre tanınmasını isteyen Gök, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile görüşme yapmak istedi. Tuna’nın telefonlara çıkmamasının ardından Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş’le görüşen Gök ile kaymakam arasında tartışma yaşandı. Pazarcı esnafını “işgalci” olarak nitelendiren kaymakama karşı Gök, kaymakama “Lütfen belediye başkanını bulun, ben bir kişinin bile burnunun kanamaması için buradayım, siz taraf olamazsınız. Sizin göreviniz vatandaşların hakkını korumak ve en uygun çözüm yolunu bulmaktır” dedi.

Gök’ten ağır eleştiri

Gök, yaşanan bu olaylarla ilgili ortada gözükmeyen Tuna’ya ve Seçilmiş’e sert ifadelerle seslenerek “Böylesine önemli bir olayda ortalıkta bulunmayan belediye başkanı ve olaylarda belediyeden yana açıkca tavrını koyan Sincan Kaymakamı halktan kopuk ve olayları tırmandırıcı bir tutum izlemişlerdir. Her iki yöneticinin de Sincan halkına yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Yöneticilere düşen görev, böylesine gergin olaylarda ortadan kaybolmak ya da gerginliği tırmandırmak değil, tam tersine olayları kimsenin burnu kanamadan çözülmesinin sağlamaktır. Pazarcı esnafımızın mağdur edilmeyeceği bir çözümü bulmak gerekmektedir. Sonuçta pazar esnafımız ekmek kavgası vermektedir. İnsanları geçiminden kopartacak bir davranışa zorlamak insan haklarına aykırıdır” dedi.

Gök ve emniyet yetkililerinin araya girmesi ile gerginlik sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!