Sinan Aygün’den İzmir’e EXPO mesajı: Yenilen pehlivan güreşe doymaz

Güncelleme Tarihi:

Sinan Aygün’den İzmir’e EXPO mesajı: Yenilen pehlivan güreşe doymaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

Ankara’da sivil toplum örgütlerinin başkanları, Bakanlar Kurulu’nun EXPO’nun hangi ilde yapılacağı yönünde kararı öncesi EXPO’nun Ankara’ya verilmesini istediler. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, İzmir’e çağrıda bulunarak, “Yenilen pehlivan güreşe doymaz, EXPO Ankara’nın hakkıdır” dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün, bir Ankaralı olarak EXPO’nun değerli olduğunu bildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“İzmir bir defa bu EXPO işine soyundu, getiremedi. Bir daha bunun üzerine gitmesine gerek yok. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Ankara’ya vermeleri gerekir. Ankara Valisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 3 ay önce bizlerin de katıldığı bir ortamda bir brifing verdiler. ATO olarak her türlü desteği veririz. Bu işin altından kalkarız. Ankara trafik ve yeşillik açısından çok değişti.

İstanbul’a gidiyorum, Ankara’yı özlüyorum. Ayrıca ödüller almış bir belediyemiz var. Bu ödül Ankara’ya verilmelidir.”

Esnaf hazır

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, EXPO’ya adaylığın Ankara’nın hakkı olduğunu belirterek, ülkenin geleceği açısından EXPO’nun Ankara’ya verilmesini istedi. Palandöken, şöyle konuştu: “İzmir bizim kentimiz, orada birçok etkinlikler oluyor. Ankara’nın başkent olmasından kaynaklanan önemli bir beklenti var. Ankara başarı grafiği yüksek, ödül almış bir havaalanı var. Ödül alan bir belediye var. EXPO ile daha da güçlenecek. Ankara Belediyesi’nin ödül almış bir belediye olarak, Anadolu kültür medeniyetlerinin olduğu bir kentin EXPO’ya aday olmasını TESK olarak gönülden destekliyoruz. Ankara’daki esnafın gelişmesi bakımından, böylelikle ev sahipliği yapması esnafın iç potansiyelini güçlendirecek. Ankara’ya hizmetler gelecek. Bu bir yarışma ama Başbakan Erdoğan’a Ankara’nın aday yapılması için bir çağrıda bulunacağım.”

Minibüsçüler acele ediyor

ANKARA Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani ise, şunları söyledi: “Bunun için Mart ayına kadar daha süre var. Ancak bizim adaylık başvurusunu bir an önce yaparak, EXPO 2020’yi almak için kulis çalışmalarına başlamamız gerekiyor. EXPO’nun adaylık sürecinde Ankara’ya verilmelidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dışarı ülkelerde birçok almış olduğu ödüller var. Sayın Başbakanımıza minibüsçü esnaf olarak çağrıda bulunuyoruz, Ankara’yı aday göstersinler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!