Şilili ozan Pablo Neruda için sergi

Güncelleme Tarihi:

Şilili ozan Pablo Neruda için sergi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 00:00

ŞİLİ Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen serginin açılışına, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Şili’nin Ankara Büyükelçisi Francisco Marambio ve Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılan serginin açılışında, Şili Büyükelçisi Marambio bir konuşma yaptı. Şiirlerinin bağlayıcı unsurunun onların tüm dünyaca okunmasını sağladığını söyleyen Marambio, şu an müze olarak kullanılan Pablo Neruda’nın evinde birçok arkadaşının getirdiği hediyelerin sergilendiğini belirtti. Bu arkadaşlar içinde Nazım Hikmet’in isminin Neruda’nın evinin en sevdiği köşesi olan barının pervazında yazdığını anlattı. Sergide, Luis Poirot’un çektiği ve Pablo Neruda’nın hayatını yansıtan çok sayıda fotoğraf sergilendi.

Neruda’yı andılar

Açılış kurdelasını Marambio ve Eryılmaz’ın birlikte kestiği sergide, Şilili pandomim sanatçısı Celso Carvazal’ın gösterisi geceye renk kattı. Carvazal, Neruda’nın şiirlerinin Türkçe seslendirildiği pandomim gösterisiyle beğeni kazandı. Eryılmaz, Marambio ve pandomim sanatçısı Celso Carvazal birlikte kadeh tokuşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!