Sihirli festival

Güncelleme Tarihi:

Sihirli festival
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 13:48

“Sihirli Flüt” unvanlı sanatçı Şefika Kutluer’in kendi adına düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin 11.’si, bu yıl 18 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında canlı ve seyircili olarak gerçekleştirilecek. Festival, Ankara’nın yanı sıra Aydın ve Kapadokya’ya da misafir olacak.

Haberin Devamı

Ankaralı sanatçı Şefika Kutluer’in kendi adıyla 11 yıldır düzenlediği festival, bu yıl da izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Fevstival, pandemi kurallarına uygun olarak canlı ve seyircili yapılacak. Festivalin açılışı 18 Kasım’da Kapadokya’daki Eleni Kilisesi’nde, flütte Şefika Kutluer, Portekiz gitarında Artur Caldeira ve klasik gitarda Daniel Paredes’in sahne alacağı konserle gerçekleştirilecek. Aynı konser, 20 Kasım’da Aydın Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde, 22 Kasım’da Ankara’da Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Sihirli festival


ÜLKELER ARASINDA SEVGİ BAĞI

Şefika Kutluer dünyaya Anadolu’nun değerleri ile donanmış olarak açıldığını ve doğduğu topraklara borcunu ödemek, Ankara’nın tekrar kültür başkenti olmasına katkıda bulunmak arzusu ile bu festivali yaptıklarını belirtti. Bir müzisyen olarak görevinin, topluluklar, ülkeler arasında sevgi bağı oluşturmak olduğunu vurgulayan Şefika Kutluer, şunları söyledi:
“Ankara’da doğan, Ankara’dan dünyaya açılan bir sanatçı olarak ve dünya çapındaki kariyerim sayesinde oluşturduğum müzik çevremi de kullanarak bu konuya katkı sağlayacak bir faaliyetle aktif olmak istedim. Türkiye’nin doğu ile batı arasında önemli bir köprü olması bana ilham verdi. ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ temalı başkent Ankara’da bir festival yapmaya karar verdim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!