Şiddetle mücadele tavizsiz olmalı

Güncelleme Tarihi:

Şiddetle mücadele tavizsiz olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 00:00

Genç kızların ve kadınların hayatları boyunca eşleri ya da yabancıların fiziksel, cinsel ve psikolojik istismarına maruz kaldıklarını söyleyen Diva Kadın Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Erdoğan, “Eğitimsiz ve ilkokul düzeyinde eğitimi olan kadınlarda şiddete maruz kalma oranı yüzde 56 iken, lise ya da üniversite mezunu olanlarda bu oran yüzde 32 olarak tespit ediliyor” diye konuştu.

8 Mart Kadınlar Günü’ne sayılı günler kala, kadına yönelik şiddete karşı ciddi ve kapsamlı bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

“Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM), Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 17 bin 168 kişi ile yapılan görüşmelerden, evli kadınların yaklaşık yüzde 15’inin eşinin cinsel şiddetine maruz kaldığı ortaya çıktı.

Erken müdahale hayat kurtarır

Araştırmadan çıkan bir diğer sonuca göre ise, Türkiye’de, hayatı boyunca eşinden en az bir defa fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı yüzde 35 ve bu kadınların yüzde 49’u durumdan kimseye söz etmiyor.Şiddete maruz kalan kadının hayatında kapanmaz yaralar açılıyor. Psikolojik olarak çöküntüye uğrayan kadınların çoğu çevresine, kendisine ve varsa çocuğuna yararlı olamıyor. Bu çıkmazın önlenmesi için her birey elinden geleni yapmalı. Bedensel yaraları sarmak için tıbbı tedavi, ruhsal destek yeterli değil. Kadına yönelik şiddetle, özellikle aile üyelerinden gelen şiddetle mücadele uzun soluklu, sistemli ve tavizsiz olarak gündemde yer almalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!