Şiddete karşı karanlığı aydınlat

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı karanlığı aydınlat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2019 09:07

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN), Çankaya Belediyesi ve İsveç Büyükelçiliği ortaklığında, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle önceki akşam Seğmenler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikte, ‘Şiddete Karşı Karanlığı Aydınlat’ sloganlı Işık Enstalasyonları Açık Hava Sergisi de büyük ilgi gördü. Katılımcılar hep bir ağızdan “Kadına yönelik şiddete dur” çağrısı yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başkentimizin kadınlar için en ayrıcalıklı kentlerden biri olması sözünü vermiştik. Bunun gerçekleşmesi için kadınlara gereken tüm desteği verecek; mutlu, huzurlu ve müreffeh bir yaşama kavuşmalarını birlikte sağlayacağız” dedi.

Şiddete karşı karanlığı aydınlat

Seğmenler Parkı’ndaki etkinliğe ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra İsveç Büyükelçisi Annika Molin Hellgren, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!