Sezonun ilk temsili

Güncelleme Tarihi:

Sezonun ilk temsili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

”Macbeth” sezonun ilk temsili olarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Shakespeare’in eserinden, Verdi’nin operaya aktardığı “Macbeth”te, güç ve iktidar hırsının neden olduğu ihanet anlatılıyor.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları 19, Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Devlet Opera ve Balesi, “Macbeth” ile sezonun 12 Ocak’taki ilk temsilinde sanatseverleri selamlayacak. İzmir DT yapımı “Keçiler Adası” 15 ve 16 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) “Barok Konseri” ile bugün ve yarın müzikseverlerin karşısında olacak.
Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazılar şunlar:

TİYATRO

Akün Sahnesi:
 “33 Varyasyon” bugün yarın ve 12 Ocak’ta sahne alacak. İskender Altın’ın yönettiği, Moises Kaufman’ın yazdığı oyunda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor. Pal Sokağı Çocukları 13 Ocak’ta minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Cem Emüler’in yönetmenliğinde, Erdal Beşikçioğlu’nun performansıyla “Bir Delinin Hatıra Defteri” 15 ve 16 Ocak’ta seyredilebilecek.

Haberin Devamı

Altındağ Tiyatrosu:
“Yosunlar” bugün, yarın ve 12-13 Ocak’ta izlenebilecek. Çocuk oyunu “Boğaç Han” bugün sahnelenecek. İzmir DT yapımı “Keçiler Adası” 15 ve 16 Ocak’ta sahneye konacak. Sadık Yağcı’nın üstlendiği yapımda, Alev Erözmen, Menekşe Bendeş Özyiğit, Mustafa Çolak, Yasemin Toprak ve Ali Sinan Demirkale rol alıyor.

Büyük Tiyatro:
Orhan Asena’nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği “Hürrem Sultan” yarın ve 13 Ocak’ta seyredilebilecek. Oyunun müzikleri Can Atilla’ya, dekor tasarımı Güven Öktem’e, kostümleri ise Sevgi Türkay’a ait. Kenan Işık’ın Şeyh Galib’in eseri Hüsn-ü Aşk’tan esinlenerek yazıp yönettiği “Aşk Hastası” 15 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:
“Fosforlu Cevriye” müzikali hafta boyunca sahne alacak. Suat Derviş’in yazdığı eserin müziklerini ve yönetmenliğini ise Gülriz Sururi gerçekleştirdi. Çocuk müzikali “Karlar Kraliçesi” ise yarın ve 13 Ocak’ta izlenebilecek.

Küçük Tiyatro:
William Shakespeare’in kaleminden Zeynep Avcı’nın çevirisi ve Erhan Gökgüc’ün yönetmenliğini üstlendiği “Venedik Taciri” bugün, yarın ve 12 Ocak’ta seyirciyle buluşacak. Çocuk oyunu  “Keloğlan Keleşoğlan” bugün ve 13 Ocak’ta sahnelenecek. “Ben Ödüyorum” 15 ve 16 Ocak’ta seyredilebilecek.

Haberin Devamı

Oda Tiyatrosu:
Zeynep Kaçar’ın yazdığı, Ünsal Coşar’ın yönettiği “Krem Karamel” bugün, yarın ve 12 Ocak’ta seyirciyle buluşacak. “Hüzzam” 15 ve 16 Ocak’ta izleyicinin karşısında olacak. Güner Sümer’in yazdığı, yönetmenliğini ise Olcay Poyraz’ın yaptığı oyunda Meral Üner, performansıyla 2008-2009 Uluslar arası Tiyatro eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi (TEB) Yılın Tiyatro Ödülü’nü kazandı.

Stüdyo Sahne:
Rick Clevelen’in yazdığı, İlham Yazar’ın yönettiği “Jerry ve Tom” 11 ve 13 Ocak’ta sahne alacak. Şiddeti, katilleri, onların yaşamını keskin bir dille anlatan oyunda, Ünsal Cos¸ar, Cüneyt Mete, Özgür Öztürk ve Yıldız Kaplan rol alıyor. “Bir Kahve Molası / Karıncalar” ise 15 Ocak’ta izlenebilecek.

Haberin Devamı

İrfan Şahinbaş Sahnesi:
Brecht’in yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Cesaret Ana ve Çocukları” bugün, 12 ve 16 Ocak’ta izleyicinin karşısına çıkacak.

Şinasi Sahnesi:
“Yastık Adam” bugün, yarın, 12 ve 13 Ocak’ta sahnelenecek. İlham Yazar’ın yönettiği oyunda Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çidamlı, Buğra Koçtepe rol alıyor.

OPERA

Opera Sahnesi:
“Macbeth” 12 Ocak’ta sezonun ilk temsiliyle başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. William Shakespeare’in eserinden, Verdi’nin operaya aktardığı “Macbeth”te, güce düşkünlüğün ve iktidar hırsının neden olduğu ihanet anlatılıyor. Yekta Kara imzasıyla sahneye taşınan eserde orkestrayı Alessandro Cedrone yönetirken, Macbeth rolünü Çetin Kıranbay ve Serkan Kocadere, Banco rolünü ise Özgür Savaş Gençtürk, Mithat Karakelle ve Kemal Yaşar paylaşıyor. “Amazonlar” balesi 14 Ocak’ta sahne alacak. Modern dans gösterisi “Arda Boyları” 16 Ocak’ta izlenebilecek.

Haberin Devamı

Operet Sahnesi:
“Seslerle Anadolu” müzikli gösterisi 13 Ocak’ta seyirciyle buluşacak. “R. Schumann Lied Gecesi” konseri 15 Ocak’ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bariton Arda Aktar ile piyanist Aylin Özuğur eşliğindeki konserde Alman besteci Robert Schumann’ın iki Lied serisi seslendirecek.

Leyla Gencer Sahnesi:
Çocuk müzikali “Sihirli Dünya” 13 Ocak’ta izlenebilecek. “Uyuyan Güzel” çocuk müzikali ise sezonun son temsiliyle minik sanatseverlerle buluşacak.

CSO

CSO, “Barok Konseri” ile bugün ve yarın müzikseverlerle buluşacak. CSO Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konseri Raoul Gruneis yönetirken, Maurice Steger “Blok Flüt”te, Daniele Caminiti “Lavta”da ve Mauro Valli “Barok Çello”da solist olarak sahneye çıkacak. Konserde, Arcangelo Corelli’nin “Konçerto grosso Nr.11 si bemol majör”, Leonardo Leo’nun “Barok Çello, Yaylılar ve Sürekli Bas için Konçerto”, Alessandro Scarlatti’nin “1.Konçerto fa minör”, Arcangelo Corelli’nin “Blok Flüt, Yaylılar ve Sürekli Bas için fa majör Konçerto”, Antonio Vivaldi’nin “Lavta, yaylılar ve Süekli Bas için re majör Konçerto”, “Konçerto ‘Alla Rustica’ sol majör RV 151” ile Georg Philipp Telemann’ın “Blok Flüt, Barok Çello, Lavta, Yaylılar ve Sürekli Bas için la minör Konçerto” adlı eserleri seslendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!