Sezon açılışı Gençler’den

Güncelleme Tarihi:

Sezon açılışı Gençler’den
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 20:40

Başkent ekibi, bugün karşılaşacağı rakibi Eyüpspor’u yenip, yeni futbol mevsimine galibiyetle girme isteğinde. Eryaman Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi, hakem Murat Erdoğan yönetecek.

Haberin Devamı

 

Futbolda yeni sezon heyecanı bugün başlıyor. Geride kalan sezon Süper Lig’deki mücadelelerini büyük bir hayal kırıklığı ile kapatan ve küme düşen Başkentin iki temsilcisi; Ankaragücü ve Gençlerbirliği, aynı kulvarda farklı bir rekabetin içine girecek. TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonun bugün oynanacak ilk maçında Gençlerbirliği ile ligin yeni takımı Eyüpspor karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak müsabakayı hakem Murat Erdoğan yönetecek.
Sezona Teknik Direktör Metin Diyadin yönetiminde girecek olan Gençlerbirliği, geride kalan sezon ki kadrosunu büyük ölçüde değiştirdi. Hazırlık maçlarında, Fenerbahçe ve Samsunspor’a kaybeden kırmızı-siyahlılar, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel futbol turnuvasında Ankaragücü’nü mağlup ederek kazandığı kupanın moralini üzerinde taşıyor.
YENİ TRANSFERLER İLK RESMİ SINAVDA
Yaz transfer sezonunda Beştepe’ye gelen isimlerden; Ramazan Köse, Mert Kula, Kerem Can, Dmytro, Kerim Avcı, Sallalich, Barış Alıcı ve LuaLua gibi isimler, Teknik Direktör Metin Diyadin’in görev vermesi halinde, ilk resmi sınavlarına çıkacak. Başkent ekibinin deneyimli teknik adamı Metin Diyadin, hazırlık maçlarında eksikleri görme ve giderme adına çalıştıklarını, TSYD Kupası’nda bir adım daha ileri attıklarını belirtip, şöyle konuştu:
“İlk maçların havası her zaman farklıdır. Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde oynamanın avantajını iyi değerlendirmek istiyoruz. Kadroda önemli bir revizyon yaşandı. Yeni gelen arkadaşlar, kısa süre önce aramıza katılanlar oldu. Geçen yılki kadroda bulunan ve birçok maçta oynayan oyuncular ile kısa süre alanlar var. Bu ligi tanıyan oyunculara sahip olduğumuz gibi ilk kez böyle bir ortamı yaşayacak isimler de mevcut. Hep birlikte en iyiyi yapmaya çalışacağız. Mücadele gücümüzü her zaman üst seviyede tutmak için elimizden geleni yapacağız. Kazanarak başlamak önemli fakat bunu sürdürebilir hale getirmek daha önemli. Bu bilinçle sahada olacağız.”
AŞI OLMAYANLAR STADA GİREMEYECEK
Geçen sezon TFF 2. Lig’deki mücadelesinde başarılı bir grafik çizen ve lige yükselmeyi başaran Eyüpspor’un kadrosunda; Umut Bulut, Bogdan Stancu ve Cenk Ahmet Alkılıç gibi tecrübeli isimler bulunuyor.
İki takım bugüne kadar sadece bir kez resmi maçta karşılaştı. Gençlerbirliği, bu mücadeleyi 3-0 kazandı.
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda koroanvirüs salgınına karşı tedbirleri daha da artıtırken, aşı takvimini tamamlayamayanlar stada giremeyecek. Maçi izlemek isteyenlere HES sorgulaması yapılacak. Statlara kapasitelerinin yüzde 50’si oranında taraftar alınırken, localar tam kapasite ile açılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!