Sevgi Evi'ne katkı daveti

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Evine katkı daveti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 00:00

Bulgaristan Büyükelçiliği Rezidansı’nda düzenlenen "Uluslararası Mutfak Programı", lezzet şölenine dönüştü. Başkan Akbay, "Amacımız, Sevgi Evleri’ne katkı sağlamak" dedi.

KADIN ve Gençlik Platformu Derneği, "Uluslararası Mutfak Programı" çerçevesinde, Bulgaristan Büyükelçiliği Rezidansı’nda bir davet düzenledi Davete, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’nun eşi Asiye Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün eşi Mine Aygün, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ın eşi Olcay Köksal, sanatçı Yıldız İbrahimova’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda seçkin konuk katıldı. Yaptığı konuşmada Büyükelçi Mladenov’a rezidansın kapılarını kendilerine açtığı için teşekkür eden Dernek Başkanı Rüveyde Akbay, "Amacımız, Gazi Eğitim Yurdu’ndaki kimsesiz çocuklara daha sıcak bir ortam sağlayabilmek için kurulan Sevgi Evleri’ne katkı sağlamak" dedi.

Yemekler ilgi gördü

BULGAR ve Türk sanatçıların piyano, keman ve arya dinletilerinin ardından konuklar birbirinden farklı lezzetlerin sunulduğu bölüme geçtiler. Dünyanın farklı ülkelerinin yemeklerinden oluşan lezzet şöleni, konukların tarafından büyük ilgi gördü.

Büyükelçiden Türkçe söylev

ANKARA’daki yabancı büyükelçiliklerin, kendi ülkelerinin mutfaklarına özgü geleneksel tatları sundukları davetin ev sahipliğini, Bulgaristan Büyükelçisi Branimir Mladenov ve Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyde Akbay yaptı. Bulgar Büyükelçisi Branimir Mladenov’un Türkçe söylediği, "İlk kez bu kadar parlak, şık, elegant misafirlere ev sahipliği yapıyoruz" şeklindeki iltifatları da davetlilerden büyük alkış aldı.

Kadın kadına sohbet

ANKARA’da görev yapan yabancı kadın büyükelçiler, Ankara Milletvekili Zeynep Dağı’nın düzenlediği çayda biraraya geldi. Davete, Bosna Hersek Büyükelçisi Nadja Jankoviç, Finlandiya Büyükelçisi Kristi Eskelinen, Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Tayland Büyükelçisi Kayna Chaiman ve Yemen Büyükelçisi Noria Abdulla Al Hamami katıldı. Dağı, amacının sefirelerle tanışmak ve onların Türkiye hakkındaki izlenimleri konusunda fikir edinmek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!