Sessiz dünyasında ritmi hissediyor

Güncelleme Tarihi:

Sessiz dünyasında ritmi hissediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2019 15:13

İşitme engelli Eda Tavacı, 8 yaşından beri bale yapıyor. 14 senedir aldığı bale eğitimini üniversitede devam ettirmek isteyen Tavacı, karşısına çıkan engellerde yılmayarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

Müziği duymadan, ritmi hissederek bale yapan 22 yaşındaki Eda Tavacı, Kızılcahamam'da düzenlenen 'Sessiz Kamp 3'e katıldı. Hikâyesini, işaret dilini kullanarak tercüman Betül Tonyalıoğlu vasıtasıyla anlatan Tavacı, şunları söyledi:
“Türkiye'de bildiğim kadarıyla işitme engelli olan ilk ve tek balerin benim. 8 yaşında izlediğim bir film sonrasında çok duygulandım ve anneme 'Bale yapmak istiyorum' dedim. Annem de bir dernekle iletişime geçerek bana göre bir bale okulu ve eğitimci buldu. Eğitim aldığım yerde hiç işitme engelli yoktu, hepsi işiten bireylerdi. Başlarda bunun zorluğunu çok yaşadım, utandım, çekindim ama hiçbir zaman cesaretimi kaybetmedim. Çok denedim, çok çalıştım, çok gayret ettim. Hayatım boyunca baleyi bırakmayacağım. Bütün işitme engelli bireylere sesleniyorum. Kendinize hedef koyun, yapamam demeyin, başkalarının söylediklerine kulak asmayın, kendinize güvenin, başarabilirsiniz. Herkes bale yapabilir. Bale yapmayı çok seviyorum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!