Şereflikoçhisar'dal Doğalgaz hedefinin yüzde 70'i tamam

Güncelleme Tarihi:

Şereflikoçhisardal Doğalgaz hedefinin yüzde 70i tamam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:14

Şereflikoçhisar'dal Doğalgaz hedefinin yüzde 70'i tamam

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bu yıl hedeflenen doğalgaz çalışmalarının yüzde 70'inin gerçekleştiği belirtildi. Ağustos ayı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen çalışma kapsamında 5 bin metre çelik hat döşenirken, imar terkinleri olmayan yerlere doğalgaz bağlanmadığı, ofis kurularak abonelikler için talep alınacağı belirtildi.
İlçede doğalgaz ile ilgili 2017 yılı yatırım çalışmalarının Eylül ayı başında tamamlanacağı, RM-A istasyonunun da bitirilmesinin ardından Kasım ayı içerisinde gaz arzı sağlanacağı kaydedildi. Abonelik, sözleşme ve fatura ödemesi gibi işlemlerini daha hızlı ve kolay yaptırmak isteyen vatandaşların yeni açılacak Başkentgaz Şereflikoçhisar şubesinden yapabilecekleri belirtildi. Servis kutusu montajından sonra yapılacak olan  projelendirme, bina ve daire içi tesisat işlemlerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için Başkentgaz'dan yetki almış sertifikalı firmalara yaptırılması gerektiği hatırlatıldı. 
Hat döşemelerinin devam ettiği cadde ve sokaklarda imar terkini yapılmayan binalara servis kutusu konulamadığı, imar sorununun giderilmesinin ardından kutuların monte edileceği belirtildi. Kazı çalışması ve boru döşeme çalışmasının tamamlanmasının ardından asfalt serimine başlanacağı ifade edildi. Döşenen boru hattının 30 santim üzerine doğalgaz sarı ikaz şeridinin çekildiğini ve herhangi bir nedenle cadde ve sokaklarda kazı çalışması yapacakların bu şeride dikkat etmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Biz her kanalın üstüne doğalgaz sarı ikaz şeridini sereriz. İlçe halkının buna dikkat etmesi gerekiyor. Şeridi gördükleri an orada doğalgaz hattının olduğunu bilmeleri gerekiyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!