Şereflikoçhisar ve Evren’e 41 milyon liralık şebeke

Güncelleme Tarihi:

Şereflikoçhisar ve Evren’e 41 milyon liralık şebeke
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 15:22

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ. (Başkent EDAŞ), Ankara’nın Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerine kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla iki yılda 41 milyonluk şebeke çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Şereflikoçhisar ile Evren ilçelerinin enerji ihtiyacını karşılayan Şereflikoçhisar Trafo Merkezi’ne ilçenin farklı noktalarından alternatif besleme hatları tesis eden Başkent EDAŞ, bölgedeki olası kesintilerin önüne geçilmesini amaçladı. Kızılırmak, Emirler ve Şereflikoçhisar Trafo Merkezleri arasında 60 kilometrelik enerji nakil hattı tesis ederek bölgenin alternatif trafolar ile beslenmesini sağlayan Başkent EDAŞ, proje kapsamında, bir adet dağıtım merkezi, 20 adet trafo ve üç ayrı alternatif hat beslemesi ile Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinin kesintisiz enerjiye erişimini sağladı.

30 KİLOMETRE HAVAİ HAT

Başkent EDAŞ, bölgede alternatif hat beslemesi sağlayarak, üretim tesislerini ring şebekeye dâhil etti. İlgili projeyle üretim tesis hatları, mesken abonelerini bağlı olduğu hatlardan ayırılmasıyla mesken abonelerinin üretim tesislerinden kaynaklanan kesintilerden etkilenmemesini amaçlandı. Şebekeye ilave 30 kilometre havai hat, 10 kilometre yer altı hattı tesis ederek şehir merkezinin de ring şebekeyle alternatif hatlara bağlanması sağlayan Başkent EDAŞ, cadde ve sokakların aydınlatılmasını amacıyla farklı bölgelerde toplamda 5 kilometre yeraltı aydınlatma hattı ve yeni tip galvaniz aydınlatma direkleri kullandı. Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerindeki 40 adet dağıtım merkezi de SCADA sistemine dâhil edildi. Şirket, elektrik kesintilerinden anında haberdar olmayı, arızalara hızlı müdahale edip kesinti sürelerini minimum seviyeye indirmeyi hedefledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!