Serebral palsili çocuklara gökyüzü şov

Güncelleme Tarihi:

Serebral palsili çocuklara gökyüzü şov
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 00:00

Serebral palsili (beyin felçli) çocuklar, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ve THK Türk Kuşu Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle ilk kez uçağa binerek gökyüzünün maviliğiyle buluştu.

Logosu bir kenarından ısırılmış elma şekeri olan SERÇEV üyesi serebral palsili bir grup çocuk ve aileleri, sabah erkenden Balgat Çukurambar’daki Engelsiz Oyun Parkı’nda buluştu.

Çocuklar ve velileri daha sonra Etimesgut’taki THK Türk Kuşu Genel Müdürlüğü’ne gitti.

Burada pilotların karşıladığı çocuklar, uçağa binmekten korkmadıklarını ancak ilk kez binecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

Daha sonra gruplar halinde uçağa binen çocuklar, hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan SERÇEV ve Türk Kuşuna teşekkür etti. SERÇEV Genel Müdürü Serhat Ay, bir süre önce derneğin internet sitesinden serebral palsili bir çocuğun denizi görmediğini ve görmeyi hayal ettiğini söylemesi üzerine çocuklarla Ankara’dan Samsun’a gittiklerini belirtti.

Burada, çocuklara denizi gösterdiklerini ve Bandırma Vapuru’nu ziyaret ettiklerini anlatan Ay, başka bir çocuğun da "uçma hayalini" internet sitesinde yazması üzerine bu hayali de yerine getirmek için bu çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Ay, çocukların hayallerini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!