Seramikte gizli anılar

Güncelleme Tarihi:

Seramikte gizli anılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2022 14:46

Farklı tekniklerdeki seramik formları ile tanınan seramik sanatçısı Beril Anılanmert’in “Seyir Defteri” başlıklı sergisi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi içerisinde yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Anılanmert’in “Seyir Defteri”nde sanatçının önceki yıllarda açtığı pek çok sergiden örneklerin yanı sıra son zamanlarda ürettiği yeni eserleri de yer alıyor. Sergide seramik formların yanı sıra pentür karakterindeki karolar ve enstalasyonlar sanatseverlerle buluşuyor.

Seramikte gizli anılar

Anılanmert, serginin içeriği ve kullandığı tekniklerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Sergim, retrospektif bir sergi. Bu tür sergiler, sanatçıların yıllar içinde ele aldığı konu ve kavramları, yorumları, çalışma yöntemlerini göstermesi açısından önemli. Bazı işlerimde, konuyu öne çıkartan, vurgulayacağını düşündüğüm farklı malzemeler yer alıyor. Kavramı en iyi ve doğru yansıtacak her türlü tekniği ve yöntemi kullanırım. Sanatçılar, toplumun bir parçasıdır ve çevrelerindeki sosyal ve düşünsel olaylardan etkilenirler. Beni etkileyen, çalışmalarıma yön veren sorunlar arasında sosyal adaletsizlik, doğa tahribatı, yolsuzluk, kadın ve çocuk istismarı konularını önemli buluyorum. Özellikle kadın ve çocuklarla ilgili görüşlerim, yorumlarım eserlerimde izlenebilir. Kadın ve çocuk konusunu çok önemsiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seramikte gizli anılar

Seramikte gizli anılar

BAKMADAN GEÇME!