Seni seviyorum demeye geç

Güncelleme Tarihi:

Seni seviyorum demeye geç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2009 00:00

Ankara Devlet tiyatrosu’nun kadın ve erkek ilişkilerini, günümüzün kısa sürede biten aşklarını ve evliliklerini konu alan Geç Kalanlar adlı yeni oyun bugün bir kez daha sahnede.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyununu, tiyatro sanatçısı Pervin Ünalp kaleme aldı. Devlet Tiyatroları’nın 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle izleyiciyle buluşturacağı 60 yeni yerli yapıt arasında bulunan oyunun yönetmeni Nesrin Üstkanat. Reji yardımcılığını Zeki Gürdal Karaoğlu, reji asistanlığını ise Miraç Elligram’ın üstlendiği yapıtın dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay gerçekleştirdi. Işık düzenini Osman Uzgören’in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram rol alıyor. Şinasi Sahnesi’nde sahne alacak olan yapıt, bugün de izlenebilecek.

Esere sürprez final

Yapıtın yönetmen yardımcılığını üstlenen Zeki Gürdal Karaoğlu da oyunun evrensel bir eser olduğunu vurgulayarak, ‘’Bu oyun Türkiye’de geçmiyor, belli bir yerde de geçmiyor. Günümüzde yaşanan hemen her ilişkideki sorunları irdeliyor’’ dedi.

İkİ kİşİ 3 yılda ne yaşıyorsa yaşıyor

YÖNETMEN Nesrin Üstkanat, “Geç Kalanlar’’ adlı oyunla ilgili bilgi verirken, eserin ilk reji denemesi olduğunu ifade etti. Eseri kaleme alan Pervin Ünalp’in de tiyatro oyuncusu olduğunu, bunun da kendilerine avantaj sağladığını belirten Üstkanat, ‘’Bu yapıt bir ekip çalışması olarak ortaya çıktı. Her aşamasını yazarımızla birlikte görüşerek tartışarak ortaya koyduk ve verimli bir çalışma oldu’’ dedi. Oyunun bugüne kadar hakkında sayısız yapıt ortaya konulan kadın-erkek ilişkilerini bir kez daha masaya yatırdığını anlatan Üstkanat, eserle ilgili, “Onun için bizim de çok yeni bir şey söylememize olanak yoktu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!