Senfoni rock müzikle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Senfoni rock müzikle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 00:00

Klasik müziğin en tanınmış bestecilerinin eserlerini, rock müzik ile yeniden yorumlayan besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, AnkirockFest’te ilk kez sahnelediği SenfoROCK gösterisini yurt dışında sergilemeye hazırlanıyor.

Gösteri yaylıları elektro ve distortion efektleri ile zenginleştirilmiş orkestrasıyla büyük beğeni topladı.
Yüzyıllardır yapılan geleneksel “sema”yı yaylı çalgılar orkestrası ile buluşturan “senfonik sema” gösterisiyle tanınan Musa Göçmen son projesi SenfoROCK”ı anlattı.

SenfoROCK projesinin klasik müziği gençlerle buluşturma projesi olduğunu ifade eden Göçmen, “Evet, müzik teknolojiyle birlikte ilerliyor ve bir evrim geçiriyor ve yeni yeni sesler ortaya çıkıyor. Burada bizim yaptığımız klasik müzik eserlerini günümüz soundlarıyla yeniden düzenleyip gençlerle buluşturmak” dedi.
Gösterinin, senfonik müzikle rock müziğin sahnedeki muhteşem buluşması, birleşimi olduğunu anlatan Göçmen, “Orkestra burada bir evrim geçirdi. Orkestramızın yaylıları, elektro ve distortion pedallarıyla çalıyor. Böylece bu efektlerle zenginleştirilmiş orkestramız, gençlerin günümüz kulak zevklerine uygun bir senfonik konser sunuyor” diye konuştu.

Müziği sadece iyi müzik ve kötü müzik olarak ayırdığını, büyük kitlelerde büyük etki yaratacak tarzları birbirine yaklaştırarak bir buluşma yaratmaya çalıştığını ifade eden Göçmen, projelerini ilk kez Çek Cumhuriyeti’nde sergilemek için girişimlere başladıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!