Sendika kaprisi Ankara’yı fuarsız bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Sendika kaprisi Ankara’yı fuarsız bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2007 00:00

Kentte fuar alanı konusunda büyük eksiklik yaşandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Geçen yıl Şeker Fabrikası’nın bulunduğu alanı fuar merkezi olarak düzenlemek için girişimlerde bulunmuştuk. Ancak, sendikanın kaprisi bizi fuarsız bıraktı" dedi.

ANFA Fuar Alanı’ndaki "Kent’s Fuarları"nın açılışında konuşan Gökçek, Altınpark’ta bulunan ANFA fuar alanının artık yeterli olmadığını dile getirdi.

YER ARIYORUZ

Gökçek, bu nedenle geçen yıl Ankara Şeker Fabrikası’nın bulunduğu alanı fuar merkezi olarak düzenleme için girişimlerde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Fuar alanı için Başbakan Tayyip Erdoğan’dan onay aldık, bütçemizi ayırdık ancak karşımıza bürokratik ve hukuksal engeller çıktı. Şeker-İş Sendikası durdurma kararı aldırdı. Engellendik. Bir sendikanın kaprisi bizi fuarsız bıraktı. Yeni fuar alanı için yer arıyoruz."

YENİ FUAR ALANI GELİYOR

"Ankara, fuar alanı konusunda büyük eksiklik yaşıyor, en geç 1-2 yıl içinde yeni bir fuar alanı oluşturmayı planlıyoruz" diyen Gökçek, fuar alanının kentte sanayi ve ticaretin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de yeni fuar alanına duyulan ihtiyacı dile getirerek, Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki çabalarına destek verdiklerini ifade etti. Aygün, fuarın adının "Kent’s Fuarları" olmasını eleştirerek, İngilizce ifade yerine tamamen Türkçe isim kullanılması istedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini birlikte kesen Gökçek ve Aygün, daha sonra fuarı geziler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!