Semazenler ve yerli dansçılar aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

Semazenler ve yerli dansçılar aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 00:00

Kanada milli günü, büyükelçi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey’in verdiği resepsiyonla kutlandı. Gecede, Mercan Dede’nin müzikleriyle semazenler ve Kanadalı yerli dans grubu aynı sahneyi paylaştı.

Haberin Devamı

KANADA milli günü dolayısıyla, Kanada Büyükelçiliği konutunda, resepsiyon düzenlendi. Büyükelçi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey’in ev sahipliği yaptığı geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanısıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı.
Yakın ilişkiler
Konutun bahçesinde düzenlenen resepsiyonda konuşan Bakan Günay, iki ülke arasında 1944’lü yıllara dayanan ilişkiler olduğunu anlattı. Kanada’yla uzak bir ülke olmasına rağmen yakın ilişkilerin olduğunu vurgulayan Günay, ticarette, turizmde bu ilişkilerin geliştiğini söyledi. Günay, her yıl 150 binin üzerinde Kanadalı’nın Türkiye’ye ziyarete geldiğini, bu sayının artacağına inandığını söyledi. Resepsiyonda sahneye çıkan Mercan Dede ve Kanadalı grubun, ilişkilerin artmasına büyük katkılar yapacağını dile getiren Günay, aradaki köprülerin daha da güçleneceğine inandığını kaydetti.
Çok kültürlülük
Ev sahibi Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailey de Türk-Kanada dostluğuna vurgu yaparak, bugün aslında ülkelerindeki sosyal uyumu kutladıklarını belirtti. Bailey, Kanada’da tüm ülkelerden bir araya gelen farklı insanların uyum içinde yaşadıklarını vurguladı.
Büyükelçi, kendilerinin çok kültürlülük ve kimlik sorunlarını tartışmadıklarını belirterek, çok kültürlülüğün kendilerinin kimliğini oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bahçeye özel süsleme

Resepsiyon için elçiliğin bahçesi de özel olarak hazırlanmıştı. Bahçe, yerli kabilelere ait bazı totemler ve çadırlarla süslendi. Ayrıca Kanadalı yerli kabilelere ait figürler içeren ve Mevlana’nın öğütleri ve felsefesiyle ilgili yazıları barındıran iki farklı pasta da davetlilere sunuldu. Gece, Bonustrack grubuyla devam etti. Grubun şarkılarına davetliler danslarıyla eşlik etti.

En renkli anlar

Gece, başkentteki en renkli resepsiyonlardan biri oldu. Kanadalı Tribal Vision dans grubu, yaptıkları yerel dansla büyük ilgi topladı. Grubun ardından sahneyi Mercan Dede ve semazenleri aldı. Resepsiyonun en renkli anları ise Tribal Vision grubu ve semazenlerin aynı sahneyi paylaştığı sırada yaşandı. Mercan Dede’nin müzikleriyle eşlik ettiği dans gösterisi, beğeniyle izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!