Selçuklu mirası çöplüğe döndü

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu mirası çöplüğe döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 01:27

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad adına 1222 yılında Ankara Valisi Kızıl Bey tarafından Ankara Çayı üzerine yaptırılan tarihi Akköprü’nün etrafı çöplüğe döndü. Ankara Hürriyet, Yenimahalle’deki 800 yıllık köprünün etrafında oluşan kirlenmeyi fotoğrafladı.

Haberin Devamı

Sadece yaya girişine açık olan tarihi köprü, ziyaretçilerini çöp dolu bir manzarayla karşılıyor. Her iki tarafında da ağaçlandırma çalışması yapılan köprünün etrafındaki fidanların arası bilinçsiz kişilerce atılan plastik atıklar, sebze ve meyve kasaları, meşrubat kutularıyla dolu. Köprünün Tanzimat Caddesi tarafındaki girişinde yer alan ‘Akköprü-13. yy. Selçuklu Dönemi’ yazılı tabelanın üzerinde ise ilanlardan geri kalan kağıt parçaları yer alıyor.

AYAKLAR ÇÖP DOLU

Altından Ankara Çayı’nın geçtiği tarihi köprünün ayaklarının etrafındaki manzara da içler acısı. 800 yıldır köprüyü ayakta tutan ayaklara suyla taşınan ağaç gövdesi, yatak, yorgan, pet şişe ve karton parçaları takılmış durumda. Ayakların su üzerinde kalan kısımlarında da bakımsızlık nedeniyle bataklık alanlarda yetişen otlar yükseliyor.

Haberin Devamı

ÇEVRESİ YIKIK-DÖKÜK

Tarihi köprünün etrafındaki istinat duvarları da bakım bekliyor. Ankara Çayı’nın etrafını saran duvarların köprüye yakın olan kısımları çökmüş durumda. Pis kokuların yükseldiği Ankara Çayı’nın içi, çökmüş duvarların taşlarıyla dolu. Akköprü’nün bakımsızlığını eleştiren vatandaşlar da yetkililerden bir adım atılmasını istiyor.

Çöplüğe dönen tarihi köprünün korunmasını isteyen vatandaşlar, “Düzenli temizlik ve bakım yapılmalı” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!