Sektör doğal yeşillikle büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Sektör doğal yeşillikle büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:10

Çiçek sektörünün doğal yeşillik ihracatıyla büyüyeceğini belirten Bağdatlıoğlu, "Çiçeğin yanında dolgu maddesi olarak doğal yeşillik üretimine önem veriyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, “Çiçeğin yanında dolgu maddesi olarak doğal yeşillik üretimine önem veriyoruz. Kısa zamanda 10 bin dönümden fazla alanda doğal yeşillik üreterek ihracat rakamlarımızı artırmak istiyoruz” dedi.
Dünyada son yıllarda çiçek kültürünün değişmeye başladığını belirten Bağdatlıoğlu, bütün aranjmanlarda çiçeklerin aralarına doğal yeşilliklerin dolgu maddesi olarak konulduğuna dikkati çekerek, dünyada trend haline gelen doğal yeşilliğin öneminin Türk üreticilerinin 10 yıl önce farkına vardığını belirtti.

KABUL GÖREN BİTKİLER

İnsanların evlerinde, bahçelerinde, iş yerlerinde bilinen çiçekler yerine daha naturel olduğu için doğal yeşilliklere yöneldiğine işaret eden Bağdatlıoğlu, “Bu nedenle doğada ve bahçelerde var olan yeşillikleri seralarda üretmeye başladık. Doğal yeşillikleri üretmek için ihracat kalemi ve iç pazardaki çiçekçilerde ve süper marketlerde kullanılmak üzere hazırlıklar yapıyoruz. İşçilik ve enerji maliyetleri arttıkça daha kolay üretilebilen ve dünyada kabul gören yeşilliklere yöneldik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!