Sekiz gün içinde iki afet yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Sekiz gün içinde iki afet yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 14:40

Başkent’te etkili olan sağanak yağış sonrası dükkânları sekiz gün içinde ikinci kez su altında kalan Çetin Emeç Bulvarı esnafı mağdur oldu. Bazı esnaflar dükkânlarını taşıma kararı alırken bazıları da belediyenin ek önlemler almasını istedi.

Haberin Devamı

Ankara’da önceki gün yaşanan sağanak yağışın etkisiyle Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki dükkanların bazılarına su bastı. Olayın ardından itfaiye ekipleriyle beraber suları boşaltan esnaf, dün de sabahın erken saatlerinde temizlik ve hasar tespit çalışmalarına devam etti. 20 Mayıs’ta Ankara genelinde yaşanan sağanak yağışta da dükkanlarının sular içinde kaldığını belirten vatandaşlar, “Her yağışta manzara aynı, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinden ek önlemler bekliyoruz” dedi.

Sekiz gün içinde iki afet yaşadılar

TAŞINMAKTAN BAŞKA ÇARE KALMADI

Bulvar üzerindeki oto galeri firmasında çalışan Ahmet Yaman, su baskınlarının ardından iş yerlerini taşımaya karar verdiklerini belirterek, “Dükkandaki malzemelerimizin çoğu kullanılamaz hale geldi. İlk baskında çoğunu atmıştık, şimdi yeni aldıklarımızla beraber tamamına yakını çöp oldu. Her yağışta manzara aynı. Bugün dükkân aramaya başladık. Taşınmaktan başka çare kalmadı” dedi.

Haberin Devamı

Sekiz gün içinde iki afet yaşadılar

HER SAĞANAKTA SU BASIYOR

Esnaf İlhan Tufan da yağışların ardından oluşan baskınlara karşı önlem alınması için Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine dilekçeyle başvurduklarını belirterek, “Her sağanakta irili ufaklı su baskınları yaşanıyor. Sorunun çözümü için belediyelere başvurduk ama gördüğünüz gibi manzara değişmedi. Benim dükkanımda toplam zarar 100-150 bin TL arası, diğer esnaflarında aşağı kalır yanı yoktur.”

ÇÖZÜM YOLU BULAMADIK

Ofis malzemeleri satan bir firmanın çalışanı Erkan Esin ise yağmur sularının rögarlardan taşarak dükkanların içine dolduğuna dikkat çekerek’ “Büyükşehir Belediyesi’ne durumu dilekçeyle ilettik, çözüm bulmasını istedik. Ancak bina yönetiminin su giderlerini yaptırmadığı için baskınların yaşandığı cevabını aldık. Sorunun nedeni ne olursa olsun, burada mağduriyetimizin giderilmesi için çözüm bekliyoruz’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!