Şeker gibi geçti

Güncelleme Tarihi:

Şeker gibi geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 15:36

Ankara, iki yıl aradan sonra koronavirüs korkusu olmadan kısıtlamasız, maskesiz, mesafesiz bir bayram geçirdi. Serin havaya rağmen kentin sokaklarında bayram neşesi vardı. Belediyelerin etkinlikleri de bayrama neşe kattı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) çevre ilçelere düzenlediği kent gezileri, Ramazan Bayramı’nda da devam etti. Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hem kent turizmini canlandırmak hem de yerel esnafın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı vatandaşların sosyalleşerek yaşadığı kenti yakından tanımasına imkân veren ücretsiz kent gezileri Ankaralılardan yoğun ilgi gördü.

Şeker gibi geçti


EN ÇOK TALEP BEYPAZARI’NA

Bayramda başkentlilerin ziyaret etmek için Başkent 153’e en çok kayıt bıraktığı ilçe Beypazarı oldu. Sabahın erken saatlerinde otobüslerle gerçekleştirilen gezi programı, Beypazarı Bağ Evi’nde kahvaltıyla başladı. Daha sonra Beypazarı Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden vatandaşlar, yöresel ürünlerin satıldığı dükkânlardan da alışveriş yaptı.

Şeker gibi geçti


HEPSİ ÇOK MEMNUN KALDI

Kent gezilerine katılmak isteyen vatandaşların Başkent 153 üzerinden başvuru yapabileceğini belirten Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Aykut Çıngır, “Ramazan Bayramı’nda ilk kez kent gezisi düzenledik. Vatandaşlarımız bayramda bile bu geziye yoğun ilgi gösterdi. Beypazarı’na üç otobüsle geldik. Beypazarı’ndaki Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettik. Geziye katılan vatandaşlarımız yerel esnaftan alışveriş yaptılar ve hepsi geziden çok memnun kaldı” dedi.

Şeker gibi geçti


ALTINDAĞ

Haberin Devamı

Altındağ’da da bayram sevinci doya doya yaşandı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı adım adım ilçeyi gezdi, vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Balcı, bayramlaşma gezisinde Altındağlı çocukları da unutmadı. Parklarda ve sokaklarda çocuklara oyuncaklar veren ve şeker ikram eden Başkan Balcı, tek tek fotoğraf da çektirdi.

Şeker gibi geçti


Balcı, 2006’da, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ömer Azak’ın ailesini de ziyaret etti. Başkan Balcı, “Halkımızla kucaklaştık, bayramlaştık. İlçenin bütün mahallelerine gittik. Altındağ’da biz, sevgi dolu, kocaman bir aileyiz. Bu bayram çocuklarımızı da unutmadık. Altındağ’daki binlerce çocuğa oyuncaklar hediye ederek bayram sevinçlerine ortak olduk. Yüce Allah bizlere nice nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin” dedi.

Şeker gibi geçti


KEÇİÖREN

Keçiören’de bayram özellikle çocuklar için eğlence dolu geçti. Bayram boyunca ücretsiz hizmet veren Deniz Dünyası ve Fatih Caddesi üzerine yeni yapılan lunapark büyük ilgi gördü. 4-8 yaş grubu miniklere hitap eden lunaparkta çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Şeker gibi geçti


Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Rengârenk oyuncakların yer aldığı lunaparkımızda, su kanosu, kanguru, laleli küçük salıncak, atlıkarınca, dönme dolap, gondol ve akülü tren yer alıyor. Çocuklarımız Keçiören dışına çıkmadan burada gönüllerince eğleniyor. Onların yüzündeki tebessüm de bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi. Başkan Altınok, Deniz Dünyası’nı da on binlerce kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediye bünyesinde hizmet veren huzurevindeki yaşlıları da ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Huzurevi sakinleriyle birlikte pasta kesen Altınok, tek tek bayramlaşarak onlara çeşitli hediyeler verdi.

Şeker gibi geçti


MAMAK

Haberin Devamı

Mamak sokaklarında ise bayramda belediyenin çocuklara top sürprizi vardı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, üstü açık otobüsle ilçenin cadde ve sokaklarını gezerek çocuklara top hediye etti.

Şeker gibi geçti


Başkan Köse, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Büyüklerimizin geleneksel duasıdır; Rabbim tekrarını nasip etsin inşaallah” ifadesini kullandı.

Şeker gibi geçti


PURSAKLAR

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de ilçeyi gezerek vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Çetin, ilçe sakinlerinin tatlı ikramını da geri çevirmedi.

Şeker gibi geçti


KAHRAMANKAZAN

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, bayramda çöp mesaisi yapan belediye işçilerini ziyaret etti ve bayramlarını kutladı. Oğuz, “İlçemizde temel belediye hizmetlerimizin aksamaması için fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımdan Allah razı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!