Şehrin sağlıklı alternatifleri

Güncelleme Tarihi:

Şehrin sağlıklı alternatifleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 17:41

TÜİK verilerine göre 5 milyon 150 bin 72 nüfuslu Ankara’da, 30’u aşkın AVM bulunuyor. Denizi olmayan bir kent olan Başkent’te vatandaşlar kapalı mekanlarda zaman geçirmeyi tercih ederken, şehirde AVM’lere alternatif aktiviteler arasında spor merkezleri ve göl kenarlarında yapılan yürüyüşler başı çekiyor.

Haberin Devamı

Genellikle alışveriş yapmak için tercih edilen AVM’ler, birçok vatandaş tarafından alternatifsiz olarak görülüyor. Ailesi ve arkadaşlarıyla AVM’lere gelen birçok Ankara’lı restoranlarda oturarak veya alışveriş merkezi içinde yürüyüş yaparak zaman geçirmeyi tercih ediyor. Oysa ki Ankara’da AVM’lere alternatif sağlıklı aktiviteler bulunuyor. Her gün sayısını arttıran spor merkezleri bu aktivitelerin ilk sırasında yer alırken, açık havada yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar şehirde bulunan göl kenarlarını tercih ediyor.

SAĞLIKLI ALTERNATİF SPOR MERKEZLERİ

İrili ufaklı şehrin birçok noktasında açılan spor merkezleri, AVM’leri tercih etmeyen Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği noktaların başında yer alırken, spor salonlarına gelen vatandaşlar, burada eğitmenler tarafından sunulan farklı programlarla sporu bir hobi haline dönüştürerek, hem AVM’lerin kapalı alanlarında zaman geçirmek zorunda kalmıyor, hem de daha sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşabiliyor. Son dönemlerde rabetin oldukça arttığı spor merkezleri, üyelerini iyi beslenme ve sağlıklı yaşama konularında da bilgilendirerek, daha kaliteli bir yaşam sürdürmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

GÖL KENARINDA HEM BİSİKLET HEM YÜRÜYÜŞ

Ormanlık alanları ve elverişli yürüyüş parkularlarıyla spor salonlarına üye olmayan Ankaralıların sıklıkla tercih ettiği göl kenarları ise deniz hasreti çeken Ankaralılar için bir diğer sağlıklı seçenek. Açık havada spor yapmayı tercih eden vatandaşlar, kendi getirdikleri veya kiraladıkları bisikletlerle göl kenarlarında turlayarak keyifli vakit geçirmenin yanı sıra sağlıklı ve zinde kalmayı amaçlıyor. Profesyonel sporcular tarafından da tercih edilen göl kenarları, cardio ile kilo vererek daha fit bir görünüme erişmek isteyen vatandaşların vazgeçilmezleri arasında.

SALONDA AĞIRLIK GÖLDE CARDİO

Uzmanlar spor merkezinde yapılan ağırlık çalışmalarının yanı sıra oksijeni bol göl kenarlarında yapılan yürüyüş ve koşuların vücut gelişimi ve sağlığını desteklediğini savunuyor. Koşu bantlarından sıkılan birçok spor salonu üyesi ağırlık çalışmalarını spor merkezlerinde tamamladıktan sonra, yağ yakımı için oksijen seviyesi yüksek olan göl kenarlarını tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!