Şehitler Yenimahalle’ye nefes olacak

Güncelleme Tarihi:

Şehitler Yenimahalle’ye nefes olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 11:04

Şehitler Yenimahalle’ye nefes olacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, son bir yıl içinde evlatlarını şehit veren annelerin ilk anneler gününde onlarla birlikte ağaç dikti.

Vatan uğruna canını vermiş kahraman şehitlerin isimlerini parklarında yaşatan Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Turgut Özal Mahallesi’nde Şehitler Koruluğu ’nu şehit aileleriyle birlikte fidan dikerek açtı. 300 çam fidesinin toprakla buluştuğu günde, Huş ağacı önündeki Cumhuriyet’le yaşıt kütük dikkat çekti. Yenimahalle’nin 18 şehidinin isminin ve künyesinin bulunduğu kütüğe, şehitlerinin isimlerini çakan aileler, duygulu anlar yaşadı.

EN BURUK ANNELER GÜNÜ

Törende şehit aileleriyle birlikte 3 bin metrekarelik koruluğa fidan diken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şehit aileleriyle tek tek sohbet etti, başsağlığı diledi. Şehit ailelerini CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da yalnız bırakmadı.

YENİMAHALLE'YE OKSİJEN, NEFES OLACAKLAR

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürecin bir an önce son bulması temennisinde bulunan Yaşar, “Bu anlamlı günde tüm dualarımız şehitlerimiz için. Bu acılar artık son bulsun. Analarımız ağlamasın. Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı dimdik durmak bu ülkeyi seven tüm yurtseverlerin asli görevidir. Kardeşçe yaşadığımız ülkemizde beraberliğimizi kimse bozamaz, buna izin vermeyiz. Bu korulukta şehitlerimizin ismini yaşatmaktan gurur duyuyorum. Şehitlerimiz asla unutulmayacaklar. Hepsinin bir ağacı var. Onlar Türkiye’nin kahraman evlatları oldular, şimdi de Yenimahalle’ye oksijen olacaklar, nefes olacaklar” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!