Şehit Üsteğmen Parlak'ı ailesi el ele tutuşarak uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Üsteğmen Parlakı ailesi el ele tutuşarak uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 15:25

Şehit Üsteğmen Parlak'ı ailesi el ele tutuşarak uğurladı

Haberin Devamı

Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)- VAN’ın Çaldıran İlçesi kırsalında terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen 25 yaşındaki Harun Parlak, Ankara’da son yolculuna uğurlandı.
Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine şehit Parlak’ın bordo beresini takarak ve Türk bayraklı tişört giyerek katılan kız kardeşi Fatma Nur, annesi Yeter ve babası Ethem Parlak’ın tören boyunca ellerini sımsıkı tutarak hiç bırakmadı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı törende korumaların P-90 suikast silahları ve otomatik silahlarla önlem alması dikkati çekti.
ŞEHİT PARLAK MİLLİ KARATECİYDİ
Milli karateci olduğu belirtüilen Parlak’ı son yolculuğunda Türkiye Karate Federasyonu’ndan arkadaşları da yalnız bırakmadı. Parlak’ın karatede öncetki yılarda Türkiye ve Balkan şampiyonu olduğu öğrenildi. Aile Bakanı Kaya da, şehidin kardeşini tören sonuna kadar teselli etmeye çalıştı. Şehit Parlak, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!