Sefireye Türk mutfağı dersi

Güncelleme Tarihi:

Sefireye Türk mutfağı dersi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2009 00:00

Ankara’da yaşayan sefireler düzenlenen yemek kursuyla Türk ve Osmanlı mutfağını yakından tanıdı. Kursta, yemeklerin nasıl yapıldığı öğretildi.

Haberin Devamı

UĞUR Mumcu Caddesi’nde bulunan Güreller Mağazası’nda gerçekleşen yemek kursuna Türkiye’deki Asya, Pasifik, Avrasya ve Kafkasya ülkelerinden büyükelçi ve büyükelçi eşlerinin oluşturduğu TASPEK grubuna üye 15 sefire katıldı.

Nasıl yapıldığı öğretildi

Kursta Yasemin Türeli Özkan, sefirelere Türk ve Osmanlı mutfağından yemek tarifleri gösterdi. Eylül ayında başlayan Gaggenau yemek kursu kapsamındaki etkinlikte mışmışıye (kayısılı et yahnisi), özel vişneli yaprak sarması, ayva tatlısı, perde pilavı, mülebbes dolması, elmasiye ve Çerkez tavuğunun nasıl yapıldığı uygulamalı olarak öğretildi.

Servis yapıldı

Sefireler tarifleri büyük bir dikkatle izledi. Kursun sonunda yapılan yemekler açık büfede servis edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!