Seçim günü gazilere refakat edecekler

Güncelleme Tarihi:

Seçim günü gazilere refakat edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 01:43

Bir grup gönüllü tarafından kurulan Vefa Hareketi, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde malul gazilerin rahat bir şekilde oy kullanmalarını sağlamak amacıyla destek ekibi kurdu. Vefa Hareketi, ilk projesi “Sandıkta Vefa” ile malul gazileri bulundukları adresten alacak, oy kullanacakları okula kadar eşlik edecek ve sonra tekrar adreslerine geri bırakacak.

Haberin Devamı

Ankara’da bir grup gönüllü tarafından kurulan Vefa Hareketi, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele sırasında yaralanan malul gaziler için 7 Haziran genel seçimlerinde destek ekibi kurdu.
Vefa Hareketi’nin ilk projesine göre, “Sandıkta Vefa” grubu, seçim günü malul gazileri bulundukları adresten alarak, oy kullanacakları okula kadar eşlik edecek, sonra tekrar adreslerine geri bırakacak. Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, gazi dernekleriyle de iletişime geçerek oy kullanacakların belirlenmesine çalışıyor. Herhangi bir siyasi parti ve görüşle ilişkili olmadıklarını kaydeden “Sandıkta Vefa” Koordinatörü Ayberk Yağız, proje ile ilgili şu bilgileri aktardı:

SON BAŞVURU 6 HAZİRAN

“Proje 3 aşamadan oluşuyor. İlk aşamada seçimlerde sandıkta kendilerine eşlik edilmesini isteyen gazilerimizin başvurularını topladık. Talepler tüm illerden yapılabilecek. Başvuruların son tarihi 6 Haziran. İkinci aşama, gönüllü bulunması. Toplanan taleplere istinaden gerekli sayıda gönüllü bulunmasına çalışılacak. Gönüllülerle gazilerimiz arasında eşleştirme yapılacak. Üçüncü aşama seçim günü destek hizmetleri olacak. Seçim günü kurulacak koordinasyon ofisimizde hem gönüllü faaliyetleri izlenecek, hem de sandık başında çıkabilecek anlaşmazlıklara sandık güvenliği konusundaki tecrübeli arkadaşlarımız aracılığıyla çözüm bulunmaya çalışılacak.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜLERİ DAVET EDİYORUZ

Proje kapsamında gazilerimize belirttikleri adresten belirttikleri sandığa kadar refakat edilecek. Proje ile gönüllülerimiz kendi araçlarıyla, mümkün olduğunca bir erkek-bir kadın olarak organize olacaklar. Malul gazilerimizin ilk yapması gereken, vefahareketi.org adresine girerek kayıt olmalarıdır. Gönüllüleri de davet ediyoruz, seçim günü içinde bir saat bile vakit ayırsalar, bir Gazimize refakat etseler bizim için yeterli. Vefa Hareketi sonraki seçimlerde malul ve muharip gazilerle, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Çeşitli aktivitelerle toplumun her kesimiyle ilgili projeler yapacağız. Oluşumumuz katkılar ve katılımlarla büyümeye çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!