Sebze yetiştiricileri sertifikalarını aldılar

Güncelleme Tarihi:

Sebze yetiştiricileri sertifikalarını aldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 11:33

Sebze yetiştiricileri sertifikalarını aldılar

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi, mezunlarını vermeye devam ediyor. Temel Sebze Yetiştiriciliği konusunda adeta bir okula dönüşen Kent Tarım Hobi Evi'nin kursiyerleri sertifikalarını aldılar. Kasım 2015 tarihinde başlayan ve her ay yenilenerek devam eden “Temel Sebze Yetiştiriciliğiö eğitimlerinde kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Mutlukent Mahallesi'nde bulunan Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen eğitimlere katılan vatandaşlar domates, biber, salatalık, kabak, fasulye, mısır, marul gibi sebzelerin nasıl yetiştirileceğini öğrendiler. Mahalle Bostanı'ndaki uygulama eğitimlerine de katılarak pratik yapma imkanı bulan kursiyerler, sertifikalarını Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç'in elinden aldılar.
İKİNCİSİ YÜZÜNCÜYIL'DA AÇILACAK
Sertifika töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Sevinç; “Bu merkezi açarken amacımız, çok sayıda vatandaşımıza ulaşarak, onları toprakla buluşturmak ve mahalle kültürünü canlandırmaya destek olmaktı. Şimdi görüyorum ki, bu amacımıza ulaşıyoruzö dedi. Eğitimlere her ay daha fazla katılım olduğunu belirten Sevinç; “Halkımızın istekleri doğrultusunda kent tarım hobi evimizi diğer bölgelerde de yaygınlaştıracağız. İkinci hobi evimizi kısa süre sonra Yüzüncüyıl Mahallemizde açıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan kursiyere sertifikaları verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!