Savunmaya eksi puan

Güncelleme Tarihi:

Savunmaya eksi puan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 15:54

Yeni transferlerle güçlenen sarı-lacivertliler, kamp dönemindeki 5 müsabakada; 2 galibiyet, 2 yenilgi ve bir beraberlik alırken, kalesinde toplam 10 gol gördü.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’deki yeni sezon mücadelesine, deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa maçı ile başlayacak olan MKE Ankaragücü’nün hazırlık maçlarındaki performansı çok iç açıcı olmazken, özellikle savunma kurgusunda tam anlamıyla hazır olmadığı izlenimi verdi.
Sezon çalışmalarının bir kısmını kendi tesislerinde bir kısmına da Bolu’da yapan sarı-lacivertliler, kamp döneminde 5 hazırlık maçı oynadı. Başkent ekibi, bu müsabakalardan ikisini kazanırken, ikisini kaybetti birinde ise berabere kaldı. İlk hazırlık maçında Trendyol 1.Lig’e yeni yükselen Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Ankaragücü, daha sonra bir başka Trendyol 1. Lig ekibi Eyüpspor’a 4-1 yenildi.

HÜCUMDA ALİ SOWE FARKI

Ankaragücü, Süper Lig’in yeni temsilcilerinden Pendikspor’u 3-2, Fatih Karagümrük’ü ise 1-0 yendi. Sarı-lacivertliler, kendi tesislerinde oynadığı son hazırlık maçında ise Süper Lig ekibi Tümosan Konyaspor’a 3-1 yenildi.
Transfer döneminde kaleye Polonyalı Rafal’ı alan, savunmanın sağ kanadına Giresunspor’dan Hayrullah’ı, sol kanadına aynı ekipten Alper’i, ortasına da Adana Demirspor’dan Mert Çetin’i getiren sarı-lacivertliler, 5 maçta kalesinde toplam 10 gol gördü.
Ankaragücü, 5 maçta rakip kalelere 7 gol atarken, geçen sezon takımın en golcü ismi konumundaki Ali Sowe, hazırlık döneminde de bu anlamda öne çıkan isim oldu.

Haberin Devamı

RENALDO CEPHAS ANKARAGÜCÜ’NDE

Ankaragücü, bir süredir arayışta olduğu kanat oyuncu transferinde sona geldi. Sarı-lacivertliler, Makedon takımı Shkupi’de forma giyen Jamaikalı Renaldo Cephas ile anlaştı. Cephas, geçen sezon Avrupa Kupaları da dahil 36 maçta forma giydi. Bu maçlarda, biri Şampiyonlar Ligi elemeleri olmak üzere toplam 12 gol attı. Jamaika’nın Arnett Gardens takımından 2022 yaz transfer döneminde FC Shkupi’ye transfer olan sol kanat ve forvet mevkiinde görev yapan Renaldo Cephas’ın güncel piyasa değerinin 600 bin Avro olduğu ifade ediliyor.

AVRUPA’DA 4 MAÇTA OYNADI

FC Skubi’nin bu sezon oynadığı 4 UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme maçında forma giyen Renaldo Cephas, FC Hegelmann ile oynanan ve 5-0 biten birinci tur ilk maçında 4 gol attı. Renaldo Cephas, FC Skubi formasıyla çıktığı 40 maçta 16 gol atarken, 6 da asist yaptı.
Ankaragücü’nün, Renaldo Cephas’ın transferi için Shkupi kulübüne 400 bin Avro bonservis ücreti ödeyeceği, bir sonraki satıştan da Shkupi, yüzde 20 pay vereceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!