Savunmada KOBİ çağına geçildi Ostim Başkanı TAI yönetimine girdi

Güncelleme Tarihi:

Savunmada KOBİ çağına geçildi Ostim Başkanı TAI yönetimine girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 00:00

Ankara’nın önemli sanayi ve ticaret merkezi Ostim’in Başkanı Orhan Aydın, TAI’nin yönetim kuruluna girdi. Bu gelişme ile savunma alanında çalışan KOBİ’ler, Türkiye’nin en büyük ikinci savunma firması TAI’de temsil imkanı buldu.

HAVACILIK alanında çalışmaya 27 yıl önce F-16 uçaklarının montajı ile başlayan TAI, şimdi birbirinden farklı projelere imza atıyor.

Türkiye’nin MALE sınıfı ilk milli insansız hava aracı ANKA’yı uçuran, Göktürk uydu projesinde çalışan, geleceğin milli savaş uçağı ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlayan TAI’nin bu yıl dünyanın en büyük 100 savunma firması listesine girmesi bekleniyor. Bu amaçla Akıncı tesislerine 2,9 milyon metrekarelik alanı KOBİ örgütlenmesine ayıran TAI savunma sanayisinde önemli bir yeniliğe de öncülük etti.

Rekabet gücü artacak

30 Mart tarihinde gerçekleşen TAI Genel Kurulu kararı ile OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın yönetim kuruluna girdi. Ostim 1975 yılında kooperatif olarak kuruldu. Bugün 5 bin KOBİ’yi bünyesinde barındırıyor ve bunların 72’si savunma alanında çalışıyor. Aydın, “OSTİM olarak işbirliği yaparak rekabet gücümüz arttırmak istiyoruz. TAI ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile işbirliği yaparak daha derli toplu organize çalışıyoruz. Onların projeleri ile bizim hedeflerimiz uyuşuyor. KOBİ’lere iş veren savunma firmaları sayesinde bilgi, beceri, iş yapma şeklimiz de değişiyor. Onlardan çok şey öğreniyoruz” dedi.

Birikim değerlendirilecek

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise “Biz TAI’ye daha önce de farklı konumlarda örneğin THY, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan birikimleri olan kişileri yönetim kuruluna aldık ve çok büyük faydasını gördük. Şimdi KOBİ’lerin savunma ve havacılığa daha çok girmesini istiyoruz. O yüzden karardan çok memnunum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!