Savunma Kümelenmesi 15 firmayla IDEF’te

Güncelleme Tarihi:

Savunma Kümelenmesi 15 firmayla IDEF’te
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi, İstanbul’daki Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’e 15 firma ile birlikte katıldı. Kümelenme Başkanı Mithat Ertuğ, “Fuara katılarak Türkiye’de nelerin yapıldığını gösterdik” dedi.

DÜNYANIN en büyük beş savunma fuarı arasında yer alan İstanbul’daki Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’e, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi 15 firma ile birlikte katıldı. Açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce şirketin katıldığı 2011 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF’11) Türkiye imalatı ürünler büyük ilgi çekti. İDEF 11’in açılış ve ilk gün törenlerine OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkan Yardımcısı Sıtkı Öztuna, Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Ertuğ, Yaşar Özelge, Behzat Zeydan, Ufuk Bayraktar, OSTİM Vakfı Yönetim Kurul Üyesi Sedat Çelikdoğan ile ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener de katıldı.

Sektöre yönelim arttı

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Başkanı Mithat Ertuğ, Savunma Sanayi Müsteşarlığının son yıllarda uyguladığı politika ve kriterlerin sektöre yönelimi arttırdığını söyledi. Ertuğ, İDEF’te yerli imalatın ön plana çıkmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, “Fuara katılarak Türkiye’de nelerin yapıldığını gösterdik. Kimi çevreler Türkiye’de nelerin yapılabildiğinin farkında değildi. Bu katılım onlara da etkili bir mesaj oldu” diye konuştu.

Sonra hedef 40’tan fazla firma katılımı

SON dönemde Türk özel sektörünün yoğun olarak Savunma Sanayii alanına yöneldiğini belirten Ertuğ, “Türkiye’de savunma sanayiindeki iş miktarı müsteşarlığımızın uyguladığı politikalarla artıyor. Biz savunma kümelenmesi olarak birlikte katılımın avantajlarını kullanıyoruz. OSTİM olarak kümelenmeye ve sektöre verdiğimiz destek sonucu İDEF fuarında bulunmamız yerli olarak nelerin yapılabildiğini göstermeyi amaçlıyordu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!