Savcılık izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Savcılık izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 17:49

TOKİ’nin bir yıllığına atadığı ancak üç yıldır görevde kalan site yönetimini tanımayarak kendi yönetimini seçen Elmadağ TOKİ Konutları sakinleri, savcılık engeline takıldı. Savcılık, eski yönetimi tekrar iş başına getirince, ev sahipleri de mahkemeye başvurarak dava açtı.

Haberin Devamı

Elmedağ TOKİ konutlarında aidatı dolarla alınan ancak yakılmayan kalorifer yüzünden eylem yapan site sakinleri, yönetimi değiştirme yoluna gitti. Demokratik yolla seçime giderek kendi yönetimlerini oluşturmak isteyen site sakinleri, bu kez de hukuk engeline takıldı.
Elmadağ TOKİ Blokları sakinleri, TOKİ’nin bir yıllığına belirlediği ancak üç yıldır devam eden yönetimi değiştirmek üzere 5 Haziran’da seçime gitti. Üst yönetim ve denetim kurulunu belirleyen site sakinleri, yönetimi Boğaziçi A.Ş’den avukatları aracılığı ile devraldı. Aradan üç gün geçtikten sonra eski başkan Zafer Aktaş’ın Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmasıyla eski site yönetimi savcılık kararı ile tekrar iş başına getirildi.

Hizmet alamıyoruz

Site Yönetimi Başkan Yardımcısı Ali İhsan Reçber, eski yönetimin işe başlamasının hukuk dışı olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:
“Bizler de Elmadağ Nöbetçi Sulh Mahkemesi’ne dava açarak hakkımızı aramaya başladık. TOKİ sakinleri olarak eski site yönetiminden yeterli hizmeti alamıyoruz. Çevre düzenlemesi yapılmıyor. İlköğretim okulumuz yok, üç ay önce yaşanan fırtınada binaların kopan dış cephe malzemeleri korkutucu bir durumda sallanıyor. Kopan bu demirler bir vatandaşa zarar verdikten sonra mı yapılacak? Yine çatılarda bulunan kiremit korkulukları kopmuş durumda, şiddetli rüzgarlarda kiremitler çatılardan aşağıya düşebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!