Şaşmaz hırsız şaşkını

Güncelleme Tarihi:

Şaşmaz hırsız şaşkını
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:31

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’ne dadanan kar maskeli hırsızlar, 2 ayda yaklaşık 30 iş yerini soydu. Motor yağı, akü ve yedek parça gibi malzemeleri çalınan esnaf, güvenliğin yetersiz olduğunu belirterek, “Ne can, ne de mal güvenliğimiz kaldı. Devlet destekli bir güvenlik önlemi alınması lazım” diyor.

Haberin Devamı

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’ndeki yaklaşık 30 iş yerine, son iki ayda hırsız girdi. Bazı iş yerlerinin güvenlik kamerasının kaydettiği kar meskali 3 hırsız, motor yağı, akü ve yedek parça gibi maddi değeri yüksek malzemeleri çalıyor. Kameraların kaydettiği hırsızların yakalanmamasına ve hırsızlıklara karşı önlem alınmamasına isyan eden sanayi esnafı, hem polise hem de bağlı oldukları Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası’na tepki gösteriyor.  Şaşmaz esnafı, şikâyetlerini ise şöyle sıralıyor:

CAN GÜVENLİĞİM DE YOK

Cüneyt Erdoğan:
“Kapının kilidini kırıp giriyorlar. Güvenlik kamerası görüntülerinden, kullandıkları aracın da çalıntı olduğunu tespit ettik. Dükkâna girip, para edecek her şeyi çalıyorlar. Kar maskeli ve eldivenli oldukları için kimlik tespitleri yapılamıyor. Polis, ‘Geçmiş olsun’ diyor. Sabaha kadar dükkânımın güvenliğini nasıl sağlayacağım. Bu insanlarla karşılaşsam can güvenliğim de yok. Sadece benim dükkanımda 25 bin TL’ye yakın zarar var. Devletin bu işe el atması lazım.

Haberin Devamı

ÖZEL GÜVENLİK YETERSİZ

Oktay Nurgül:
“Mağduruz. Özel güvenlik şirketi var ama yetersiz. Sanayinin girişinde duruyorlar. Bizden aldıkları az miktardaki aidatlarla sözde güvenliğimizi sağlıyorlar. Yeterli olmadıkları için iş başa düşüyor. Her dükkanının kendi güvenlik kamerası var. Akşam kepenkleri de kapatıp, gidiyoruz. Sabah geldiğimizde cam, çerçeve inmiş; mallar çalınmış vaziyette buluyoruz. Ne can ne de mal güvenliğimiz kaldı. Sürekli satışı olacak şeyler çalıyorlar. Sürekli olduğu için ya bir depolama yapılıyor ya da alıcıları hazır. Bu konu da incelenmeli.”

ÖNLEM ALINMASI LAZIM

İlker Baysal:
“Hırsızlıktan sonra polis geldi, görüntüleri inceleyip, rapor tuttu ve ‘Yapacak bir şey yok’ dedi. Buna bir önlem alınması lazım. Oda bunu yapamayacaksa istifa etsin. 3 bin 500 dükkandan güvenlik haricinde yıllık para alınıyor. Güvenlik için de az miktar da ayrı aidat ödüyoruz. Ama daha bir şeylerini görmedik. 50 lira daha fazla verelim güvenliğimizi sağlasınlar. Önceden polis ekipleri devriye atardı. Şimdi o da yok. Devlet destekli bir güvenlik önlemi alınması lazım.”

Haberin Devamı

ODA ZAFİYETİ DOĞRULADI

Hırsızların ardından sanayi esnafının eleştirdiği Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Sanayi içindeki hurda araçlardan dolayı bir güvenlik zafiyeti var. Bunun birinci nedeni güvenlik görevlileri, hangi aracın hurda hangisinin dışarıdan geldiğini tespit edemiyor. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Nisan ayı itibarıyla Etimesgut Belediyesi’nin tahsis edeceği bir yere hurda araçları taşıyacağız. İkincisi güvenlik firmasıyla sözleşmemizi fesh ettik ve yeni bir firmayla anlaştık. Orada esnaf, güvenlik aidatını bizzat firmaya elden ödüyor. Yüzde 50’si aidat ödemiyor. Aidat ödenmediği için de güvenlik firması personel azaltımına gidiyor. Maddi bir külfeti var yani. İkisi birleşince böyle ufak tefek hırsızlıklar yaşanmaya başladı. Yeni sözleşmeye göre 10 güvenlik görevlisi hizmet verecek. Birlik ve beraberlik olduğu sürece bu sıkıntılar yaşanmaz.”

Haberin Devamı

10 DAKİKADA 25 BİN TL’LİK SOYGUN

Kar maskeli hırsızların, 28 Mart gecesi, 2530. Sokak’taki bir dükkanda gerçekleştirdikleri soygunu, güvenlik kameraları dakika dakika kaydetti. Kamera kayıtlarına göre, saat 00.50’de dükkanın önüne gelen 3 hırsızdan biri el feneriyle içeriyi kontrol ederken, ikisi de arabanın içinde bekliyor. Arabayı dükkanın önüne park eden hırsızlardan ikisi, saat 00.56’da levyelerle kırdıkları dükkanın içine giriyor. Etrafı ve dükkanı kolaçan eden iki hırsız, güvenlik kameralarından ikisini kırdıktan sonra raflardaki motor yağlarını, aküleri, yedek parçaları arabaya taşıyor. Bir kişi de aracın başında bekleyip, gözcülük yapıyor. Hırsızlar, 10 dakika içinde yaklaşık 25 bin TL tutarında malzemeyi araca yükleyip, saat 01.09’da dükkanın önünden ayrılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!