Sarısözen anısına heykel dikildi

Güncelleme Tarihi:

Sarısözen anısına heykel dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

Türk Halk Müziği’ne sayısız eserler kazandıran Muzaffer Sarısözen, uzun yıllar hizmet verdiği Radyoevi’nin karşısındaki anıtta yaşatılacak. Sarısözen’in anıtı Ankara Büyükşehir Belediyesince Radyoevi karşısındaki Cumhuriyet Parkı’na yerleştirildi.

Anılarda yaşatmak

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Programı’nın yöneticisi, kurucusu Muzaffer Sarısözen’in anıtını Radyoevi’nin karşısındaki parka koymak suretiyle onu anılarda yaşatmayı düşündüklerini bildirdi. Akgül, Sarısözen’in Cumhuriyet’in ilk yıllarında yurdun en ücra köşelerine giderek yörenin kaybolmaya yüz tutmuş türkülerini toparlayıp notaya alınmasında ve TRT’ye kazandırılmasında çok büyük çalışma ve katkılarının bulunduğunu vurguladı.

Sarısözen kimdir

1898’de Sivas’ta doğdu. 1. Dünya Savaşı yıllarında askere alındığından öğrenimini tamamlayamadı. 1937-1953 arasında gerçekleştirilen bütün derleme gezilerine katıldı. 1940’ta Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu’nu kurdu ve yönetti. Seçme Köy Türküleri (1931), Yurttan Sesler (1958) ve Türk Halk Musikisi Usulleri (1962) gibi yapıtları bulunan Sarısözen, 3 Ocak 1963’de Ankara’da hayatını kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!