Sarıkamış filmi Ekim’de vizyonda

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış filmi Ekim’de vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 21:27

Aşk Tesadüfleri Sever, Vizontele, G.O.R.A, Vahşi Batı, Sınav gibi filmlerle tanınan yönetmen Ömer Faruk Sorak, yeni porjesi Sarıkamış 1915 filmini Ankara Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

AŞK Tesadüfleri Sever, Vizontele, G.O.R.A, Vahşi Batı, Sınav gibi gişe başarısı yakalayan filmlerle tanınan yönetmen Ömer Faruk Sorak, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencileri ile “İletişim ve Sinema” üzerine söyleşiye konuk oldu. Projelerini anlatan Sorak, yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde Uğur Polat’ın oynadığı “Sarıkamış 1915 - Eve Dönüş” adlı filminin Ekim ayında gösterime gireceğini duyurdu.

Kardeş film geliyor

Üzerinde çalışılan diğer projelerinden söz eden Sorak, şöyle konuştu:
“İkinci Dünya Savaşı yıllarında Beykoz Ayakkabı Fabrikası’nda yaşanan naif bir hikayeyi anlatacağımız bir proje var. Aşk Tesadüfleri Sever filminin devamıymış gibi görünen ancak ilkiyle alakası olmayan, yine tesadüfler üzerine kurulu bir proje yürütüyoruz. Bu filmi izlediğinde ‘Bu kadar tesadüf olur mu’ diyenlere aslında daha fazlası da olabiliyor diyen gerçek hikayeden alınmış, biraz yurtdışı bağlantılı bir film olacak. Dizi olarak da bir planım yoktu ancak sektör dizi işine girmemizi çok istiyor. Önce sinema filmi daha sonra dizi yapacağız.”

Haberin Devamı

Ders almayı bilmiyoruz

1. Dünya Savaşı’nda, Türk askerlerinin donarak öldüğü Sarıkamış Harekatı’nı anlatan “Sarıkamış 1915 - Eve Dönüş” filminin yapımcılığını üstlenen Sorak, tarihi filmleri ve “Fetih 1453” filmini şu sözlerle değerlendirdi:
“Filmi izleyemedim. Özel bir tavır yüzünden değil ama burada olmadığım için izleyemedim. Mutlaka izleyeceğim. Ancak bugüne kadar çoktan yapılmalı dediğim bir projedir. Türk tarihinde başta Çanakkale olmak üzere çoktan yapılmalı dediğim birçok iş var. Tarih bilinci üzerine kendi geleceğini kurgulayan milletler geçmişte de çağdaş, modern dünyayı yakalamış. Tarihin her dönemi benim ilgi alanıma giriyor. Biz övünmeyi çok iyi biliyoruz ama ders almayı bilmiyoruz. Yermeyi yeni yeni öğreniyoruz. İnanılmak istenenle, gerçeklerin ne olduğunu sinemada daha fantastik bir dünyayla anlattığınız için belki abartabilirsiniz ancak çarpıtmamak kaydıyla yansıtmalısınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!